‘Spice Girls’ – grupi i vajzave që u shndërrua në fenomen të muzikës pop në Britani, pas ‘The Beatles’

Sot, Rubrika ‘Artist of the Day’ është ndarë për bendin e famshëm të vajzave, ‘Spice Girls’ të cilat në mesin e viteve të 90-ta përveç revolucionit që shënuan në muzikë, arritën t’i thyejnë edhe stereotipet, duke fuqizuar gratë në gjithë botën. Grupi ishte themeluar më 1994 dhe përbëhej nga 5 anëtaret: Melanie Brown, Melanie Chisholm,…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 23 korrik, të vitit 2011, këngëtarja Amy Winehouse, ndërroi jetë në Londër, në moshën 27 vjeçare nga mbi doza e drogës dhe alkoolit. Amy Winehouse, ishte këngëtarja e parë femër që fitoi 5 çmime ‘Grammy’, për një natë, duke përfshirë edhe çmimin për ‘Artisten më të Mirë’, ndërsa albumi i saj ‘Rehab’, në…

Një karrierë e suksesshme muzikore, e ndërtuar mbi sfida jetësore – gjithçka që duhet të dini për Sam Smith

Rubrika ‘Artist of the Day’, sot, më 22 korrik, është e rezervuar për këngëtarin e famshëm, Sam Smith i cili është një emër i veçantë në skenën muzikore, veçanërisht atë britanike. Hapat e parë në karrierën muzikore, Smith i kishte nisur që nga fëmijëria. Talentin e këngëtarit britanik, i cili ka lindur 19 maj 1992,…

Shënohet sot ’Dita Ndërkombëtare e Shahut’

Shahu është një lojë që kërkon strategji dhe zgjuarsi, por nga ana tjetër është edhe praktike, meqë mund të luhet në çdo kohë dhe në çdo vend. ‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’, 20 korriku, festohet që nga viti 1966, në ditën e njëjtë kur është themeluar ‘Federata Botërore e Shahut’, në vitin 1924. Lidhur me këtë…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 20 korrik, të vitit 1940, për herë të parë u publikua top lista muzikore ‘Billboard’. Kënga e parë që arriti pozitën e parë në këtë top listë të famshme, ishte kënga e titulluar ‘I’ll Never Smile Again’, nga këngëtari Frank Sinatra. – Në këtë datë të vitit 1965, këngëtari Bob Dylan, lansoi këngën…