Mbahet sot takimi i Rrjetit të Bizneseve për Energji të Pastër

Në kuadër të Green Festival 2019, sot (31 tetor), në Sallën 1 Tetori, në Prishtinë, nga ora 15:30-16:30, do të mbahet takimi ”Rrjeti i Bizneseve për Energji të Pastër “. Ky projekt organizohet nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare (KDWV), në bashkëpunim me Qeverinë Gjermane dhe realizohet përmes Projektit për Efiçiencë të Energjisë në Kosovë, Deutsche Gesellschaft…

31 Tetor- dita e Halloween-it

Sot është dita e Halloween-it, një festë e veçantë që festohet në shumë vende të botës, kurse në SHBA kjo ditë renditet si festa më e organizuar pas Krishtlindjeve. Dita e 31 Tetorit shënon fundin e Vitit të Keltëve dhe besohet të jetë dita kur shpirtrat e atyre që kanë vdekur do të kthehen për…

Yoga dhe bamirësi për fëmijët e prekur me kancer

Gjatë një viti, mësuesja e Yogës në Prishtinë Floriana Bajrami, ka organizuar klasa me vetiniciativë për të mbledhur fonde për fëmijët e prekur me kancer në Kosovë. Çdo të mërkurë nga ora 12:00, qytetarët mund të praktikojnë yoga në objektin e kompanisë ‘Capital Gate’,në Fushë Kosovë, duke kontribouar me shuma simbolike për të ndihmuar në…

Libri, ky thesar që bën bashkë shumë të rinj

Që nga viti 2015, për dashamirët e leximit është krijuar një hapësire virtuale në facebook, e quajtur “Maniakë t’leximit”, ku deri tani janë rreth 29 mijë libërdashës, të cilët shkëmbejnë idetë e tyre në grupin respektiv. E veçantë e këtij grupi janë edhe takimet të cilat kohë pas kohe ata i realizojnë, në ambiente të…

Në prag të shënimit të “Ditës Botërore të Përkujtimit të Viktimave në Trafik”, Policia e Kosovës me fushata vetëdijesuese

17 nëntori i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Përkujtimit të Viktimave në Trafik”. Për këtë arsye, Policia e Kosovës tashmë ka filluar me fushata vetëdijesuese për trafikun rrugor, kështu tha, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Bajram Krasniqi, enkas për Radio KFOR-in: “Policia e Kosovës veç ka filluar aktivitete e saja në kuadër të…

E shtuna me Mustaqoshin Larosh

Si çdo vikend tjetër, edhe kjo e shtunë (2 nëntor), do të jetë shumë e veçantë për fëmijët që e duan teatrin dhe shfaqjet që përputhen me personazhet që ata duan dhe me imagjinatën e zhvilluar të tyre. “Mustaqoshi Larosh”, me dramatizim dhe regji të Melihate Qenës, është shfaqja që do t’i argëtoj fëmijët përgjatë…