Sonte nisë rrugëtimi i ‘Kino n’shehër!’

Në këto ditë të nxehta e pushimi, ‘Aleanca Franceze’ në bashkëpunim edhe me ‘Kino ARTAMA’ dhe ‘Termokiss’, ofrojnë netë të mrekullueshme, me filma francez, të cilat do të shfaqen në qiell të hapur dhe do të jenë falas. Ky rrugëtim fillon sonte (13 gusht), nga ora 20:00,  ku në “Kino Armata” do të shfaqen: “…

Diskutim për parandalimin e dhunës në familje

Në hulumtimin “Roli dhe angazhimi i rinisë në parandalimin e dhunës” i realizuar në kuadër të projektit “Equal Rights for All Coalition” që është implementuar nga “Youth Initiative for Human Rights – Kosovo”, dhe në bazë të raportit të vlerësimit mbi Programin e Kosovës Kundër Dhunës në Familje, dhuna në familje është një nga format…

Fillon Java Amerikane e Filmit Hapësinor, në Gjakovë

Ambasada amerikane në Prishtinë dhe Parku Kulturor “Ali Podrimja”, sot (13 gusht) prezantojnë “Javën Amerikane të Filmit Hapësinor, në Gjakovë”, duke ofruar gjashtë filma, që do të shfaqen nga sot (13 gusht) për të vazhduar deri më 23 gusht. Filmat e shfaqur i kushtohen 50 vjetorit të uljes së parë në hënë dhe edukimit në…

“Dita Ndërkombëtare e Rinisë”, festë për kontributet e të rinjve dhe thirrje për mbështetje më të madhe për ta

Data 12 gusht, që nga vitit 1999, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Rinisë” e cila është aprovuar me një rezolutë të posaçme nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së. Kjo ditë shënohet edhe në vendin tonë me aktivitete të ndryshme. Është ‘Kuvendi i të Rinjve të Kosovës’, që ka bërë bashkë të rinjtë…

Shënohet sot Dita Dembele

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe jashtë saj, çdo 10 gusht  festohet një ditë shumë specifike, një ditë që mund të shënohet edhe pa u ngritur fare nga shtrati, është kjo Dita Dembele. Nëse po punoni shumë për të planifikuar festimet tuaja të kësaj dite, atëherë po e bëni gabim, ngase qëllimi i saj…

Vjen së shpejti “Kino n’shehër”

Kush nuk do të dëshironte  të shikonte filma në ambient e qiell të hapur në këto ditë të nxehta vere? E këtë jua mundëson Ambasada e Francës e Komunës së Prishtinës, Aleanca Franceze, Kino ARMATA si dhe Termokiss, përmes edicionit të parë të aktvitetit “Kino n’shehër”. Nga 13 deri në 29 gusht, mund t’i shikoni…

“7 arte” ju fton që të ndani historitë tuaja të ngacmimeve(bullizmit)

Një ndër fenomenet shqetësuese që i atakon sidomos fëmijët, padyshim që është bullizmi apo ngacmimi,  i cili është një fenomen cenues jo vetëm  për integritetin personal të individit, por edhe të shoqërisë ku jetojmë. Pikërisht për këtë çështje do të diskutohet nesër (09 gusht), në “7 Arte”në Mitrovicë, me ç ‘rast përveç këshillave të penalistëve…