“Mozaiku i jetës” në një ekspozitë të përbashkët

Tri artiste janë bashkuar për të hapur një ekspozitë të përbashkët, që përfshinë pjesë nga jeta e tyre. Ekspozita ‘Mozaiku i jetës’, nga artistet Shkurte Ramushi, Besjana Kryeziu dhe Leoneta Abdyli do të hapet më 28 shtator, në Tiranë. “Mozaiku i jetës” bashkon këto artiste, duke ndarë tregimet e tyre nëpërmes artit.  Njëra përfaqëson trashëgiminë…

Java e Krenarisë “Për kon t’rreh zemra”

Edhe këtë vit në Prishtinë do të organizohet parada e krenarisë për të gjithë pjesëmarrësit dhe përkrahësit e komunitetit LGBTI organizuar ‘Centre for Equality and Liberty’. Ceremonia do të fillojë me 8 tetor, duke filluar nga ora 10:00, në Prishtinë. Java e Krenarisë do të adresojë çështje të gjendjes aktuale të personave LGBTI në shoqërinë…

Aleanca Franceze sjell “Mjedisi dhe Ushqimi” në kuadër të “Javës së Diplomacisë Klimatike”

Nesër (26 shtator) me fillim nga ora 19:00 në ambientin e Aleancës Franceze në Prishtinë do të mbahet aktiviteteti i radhës në kuadër të “Javës së Diplomacisë Klimatike”. Shfaqja e filmit dhe debate mbi temën “Mjedisi dhe Ushqimi”, janë përmbajtja e këtij aktiviteti i cili fillon me dokumentarin “Fëmijët tanë do të na akuzojnë”, nga…

Zhvillohen aktivitete të shumta të Shahut në Kosovë

Në kuadër të Javës Evropiane të Sportit, Federata e Shahut do të organizojë sot (25 shtator) një varg aktivitetesh në 5 qytete të Kosovës. Këto aktivitete do të përfshijnë një numër të konsiderueshëm të fëmijëve, rinisë, femrave, seniorëve dhe veteranëve. Kjo ngjarje do të organizohet në ambient të hapur, respektivisht nëpër qendra të qyteteve, ku…

Ping- Pong në Termokiss

Ping-pongu është një sport ku dy ose katër lojtarë gjuajnë topin duke përdorur raketat, e cila zhvillohet në një tavolinë speciale të fortë, e ndarë me një mrezhë në mes. Gjatë lojës, lojtarët duhet të lejojnë që vetëm një herë topi të prek pjesën e tyre, nëse ai e prek dy herë, do të thotë…