Ligjëratë për degustimin e verës italiane

Qendra e Gjuhës dhe Kulturës Italiane “DANTE” do të organizojë të enjten (14 nëntor) një event për degustimin e verës italiane dhe të kultivimit të vajit. Në kuadër të këtij eventi, do të mbahet ligjëratë nga Andrea Motta, i cili është ekspert i vajrave të ullirit dhe i verërave të Italisë. Arjeta Berisha, profesoreshë e…

Blerjet impulsive (të panevojshme)

Nëse flasim sinqerisht, blerjet impulsive janë zbavitëse edhe pse mund të jenë  vetëm në momentin e blerjes, sepse këto blerje kanë efekt negativ në aspektin financiar dhe psikologjik të personit që i bën këto blerje . Duke përjashtuar produktet ushqimore, përmes blerjeve impulsive, blerësit në tërë botën më së shumti harxhojnë në veshmbathje. Vera, revistat,…

Ecje në natyrë për personat me nevoja të veçanta

Në vazhdën e aktiviteteve të shumta, ‘Kubi Alpin Prishtina’ është duke realizuar edhe aktivitete rekreative për persona e verbër. I kontaktuar nga Radio KFOR-it, menaxheri ‘Kubit Alpin Prishtina’ Nazmi Hasanramaj, ka treguar se ky aktivitet ka qenë një nga synimet që ka klubi prej disa kohësh: “Brenda projekteve të klubit, kemi aktivitete të cilat janë…

Prishtinës i shtohet shtegu rekreativ që e lidhë Parkun e Gërmisë me Liqenin e Badovcit

Në fund të këtij muaji, pritet që kryeqytetit t’i shtohet ‘Shtegu i Arinjve’, projekt ky që vjen nga bashkëpunimi i ‘Klubit Alpin Prishtina’ me Drejtorinë e Parqeve, Komunën e Prishtinës, Agjencinë e Mbrojtjes së Mjedisit dhe Hortikulturën. Radio KFOR-i ka kontaktuar me menaxherin e ‘Kubit Alpin Prishtina’, Nazmi Hasanramaj i cili ka shpalosur detaje nga…

Sot mbahet punëtori për punëdore artizanale

Qendra “Termokiss”, sot (7 nëntor) duke filluar nga ora 14:00 deri në orën 17:00 do të mbajë një punëtori për të mësuar më shumë rreth punëdores artizanale. Kjo punëtori do të mbahet nga Gishe Lahu, ndërsa përveç teknikave të reja për punëdore artizanale që do të mësojnë të rinjtë, ata po ashtu do të kenë…

Grante për fuqizimin e të rinjve në Kaçanik

Forumi për Iniciativa Qytetare [FIQ] në kuadër të projektit “PREX” do të ndajë grante në vlerë prej një mijë euro për organizata dhe grupe joformale në Komunën e Kaçanikut që kanë për qëllim fuqizimin e të rinjve. Në një komunikatë për media nga kjo Iniciativë kanë sqaruar se synojnë të rrisin mundësitë e angazhimit të…