Kosova prezantohet në “Prishtina Music Conference”, në Lubjanë

Përfaqësuesi i “Prishtina Music Conference”, Kushtrim Dushi ishte pjesë e një prej paneleve të Konferencës Ndërkombëtare, “Ment Ljubjana-Festival & Conference 2022”. Në këtë konferencë ku merrnin pjesë shumë përfaqësues ndërkombëtarë, të cilët tash e sa vite janë pjesë e kësaj industrie, u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit në industrinë e muzikës, artit e kulturës, me…

Era, një burim energjie që nuk mbaron kurrë

Në mbarë botën, më 15 qershor, festohet “Dita Globale e Erës” dhe kjo ditë shënohet si dita e zbulimit të mundësive të energjisë së erës. Qëllimi i ditës së sotme, është të rrisë njohuritë e publikut për energjinë e erës dhe përdorimet e saj. Në këtë ditë, njerëzit në mbarë botën, festojnë rëndësinë e energjisë…

Dhurimi i gjakut është akt solidariteti

“Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut” festohet në mbarë botën, më 14 qershor, për të rritur ndërgjegjësimin për nevojën e gjakut  të sigurt, në shpëtim të jetës si dhe për të falënderuar dhuruesit vullnetarë të gjakut.  Sipas Kryqit të Kuq Amerikan, çdo dy sekonda dikujt i duhet gjak për tu trajtuar në sallë operacioni, nga…

Sot festohet “Dita Botërore e Oqeaneve”

Oqeanet mbulojnë mbi 70% të planetit tonë, janë burim i jetës sonë dhe mbështesin ushqimin e njerëzimit si dhe ushqimin e çdo organizmi tjetër në tokë. Oqeanet prodhojnë të paktën 50% të oksigjenit të planetit, janë shtëpi e shumicës së biodiversitetit të tokës dhe burim kryesor i proteinave për më shumë se një miliard njerëz,…