Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 26 korrik, të vitit 1968, grupi The  Jackson 5, nënshkruan një kontratë njëvjeçare me Motown Records. Ata bënë histori në vitin 1970, ku katër këngët e tyre të para, arritën të listohen në vendin e parë në tabelat muzikore të Billboard Hot 100, me këngët ‘I Want You Back’, ‘ABC’, ‘The Love…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 25 korrik, të vitit 1983, grupi Metallica, publikuan albumin e tyre “Kill ‘Em All”. Ky album konsiderohet si një album novator, për shkak të përmbajtjes dhe mikismit të zhanreve muzikore. – Më 25 korrik, të vitit 1964, albumi i tretë i Beatles-ave ‘A Hard Day’s Night’, u rendit në krye të top listave…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 23 korrik, të vitit 2011, në moshën 27-vjeçare, ndërroi jetë këngëtarja, Amy Winehouse. – Në këtë datë, të vitit 1964, The Beatles ishin në vendin e parë në tabelën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘A Hard Day’s Night’. – Më 23 korrik, të vitit 1966, Frank Sinatra…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 22 korrik, të vitit 1971, John Lennon dhe Yoko Ono, në shtëpinë e tyre, realizuan incizimet për këngën “Imagine”. – Më 22 korrik, të vitit 1987,  u publikua albumi “Appetite for Destruction” i rock bendit Guns N’  Roses. Albumi në fjalë, ishte më i shituri i të gjitha kohërave, meqë përmban mega-hitet :”Welcome…