Të dhënat e fundit për COVID-19

Duke u bazuar nga profesionistët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, njoftohet se përgjatë 24 orëve të fundit, 10 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me virusin COVID-19, dhe fatmirësisht nuk është shënuar asnjë rast i vdekjes. Kurse sa i përket vaksinimit, përgjatë 24 orëve të fundit janë dhënë 64 doza të vaksinës kundër COVID-19.…

Kujdes nga minat!

Drejtoresha Vendore në ‘Norwegian People’s Aid Kosovo’ (Ndihma e Popullit Norvegjez) Departamenti për Veprim ndaj Minave dhe Çarmatim, Vanja Sikirica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi për lokacionet të cilat ende konsiderohen si kërcënim për qytetarët: “Norwegian People’s Aid ka kryer një anketë në zonat e dyshuara ose të konfirmuara se janë të kontaminuara…

Behare Bajraktari kandidate e BE-së “Evropiani i Viti 2022

Si themeluese e Gazetarisë së Gjelbër gazetarja Bajraktari është pionere e zhanrit të ri të gazetarisë në Kosovë. Siç duket kjo ka ndikuar që të kandidohet nga Bashkimi Evropian zyra në Kosovë, si një prej emrave për ‘Evropianin e këtij viti’. Sipas publikimit në facebook të Bashkimit Evropian zyra në Kosovë, në tekstin e prezantimit…

Britanikët sot festojnë për çajin

Në Britani të Madhe, sot (21 prill), festohet “Dita Kombëtare e Çajit” e themeluar në vitin 2016, për nder të ditëlindjes së Mbretëreshës Elizabeth II. Të përbërë jo vetëm nga varietete bimore, frutash, të zeza, të bardha dhe jeshile, konsumimi i çajit është një lloj tradite në shumë vende në mbarë botën, e posaçërisht në…

Sot shënohet “Dita e gjuhës kineze”

Më shumë se një miliard njerëz në të gjithë botën, flasin kinezishten si gjuhën e tyre të parë. Për të festuar kinezishten si një nga gjashtë gjuhët zyrtare të Kombeve të Bashkuara, siç janë, ajo kineze, angleze, franceze, arabe, ruse dhe gjuha spanjolle, UNESCO (pjesë e Kombeve të Bashkuara) e krijoi shënimin e “Ditës së…

Të dhënat e fundit për COVID-19

Bazuar tek të dhënat e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, njoftohet se përgjatë 24 orëve të fundit, 23 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me virusin COVID-19, dhe fatmirësisht nuk është shënuar asnjë rast i vdekjes. Kurse sa i përket vaksinimit, përgjatë 24 orëve të fundit janë dhënë 77 doza të vaksinës kundër COVID-19. Njoftohet…

Kujdes nga minat!

Drejtoresha Vendore në ‘Norwegian People’s Aid Kosovo’ (Ndihma e Popullit Norvegjez),  Departamenti për Veprim ndaj Minave dhe Çarmatim, znj. Vanja Sikirica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se cili është saktësisht roli i ‘Norwegian People’s Aid’ në Kosovë, në çminimin e minave dhe mjeteve të pashpërthyera: “Norwegian People’s Aid në Kosovë, kryen vëzhgimin teknik…