Kujdes nga minat!

Minat janë ende të pranishme. Numri i përgjithshëm i thirrjeve nga qytetarët për mina dhe mjete të pashpërthyera, vetëm gjatë vitit të kaluar ishte 341 thirrje. Numri i përgjithshëm i mjeteve të gjetura gjatë aksioneve në fushat e minuara dhe nga thirrjet e qytetarëve, është 802 mjete shpërthyese. Mjeti më i madh i gjetur, ishte…

Kujdes nga minat!

Minat dhe mjetet e pashpërthyera janë ende kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Sipas Planit Kombëtar të Çminimit, Kosova pritet të pastrohet nga të gjitha lokacionet e rrezikshme dhe të kontaminuara me eksploziv, deri në vitin 2025. Sipas të dhënave zyrtare, janë gjithsej 75 lokacione të tilla.

Të rejat javore në teknologji

Edhe kjo javë, sa i përket teknologji, ka qenë e larmishme me shumë informacione.  Megjithëse ka lëvizje të vazhdueshme. Në mesin e javës, tregu i kriptomonedhave humbi 130 miliardë dollarë, në vetëm 24 orë, ku sipas të dhënave të CoinMetrics, Bitcoin ra me 4%, ndërsa Etherium me 7% . Lajme të reja na solli edhe…

Fakte interesante në Radio K4

Bota në të cilën jetojmë, shumë herë, na befason me ngjarje të pabesueshme, saqë gjërat dhe ndodhitë që i dëgjojmë na duken shumë të pazakonta. Tash, përmes Radio K4 do t’i mësoni disa fakte të reja dhe interesante: -A e keni ditur se hipopotami është një nga kafshët më të rënda dhe më të mëdha…

Shënohet sot ‘Dita e Argëtimit në Punë’

Fjalët ‘punë’ dhe ‘argëtim” rrallë i gjejmë në të njëjtën fjali, mirëpo kur flasim për Radio K4 kjo nuk vlen, sepse kur merr energjinë pozitive nga dëgjuesit e shumtë, puna aty nuk mund të mos jetë argëtuese. Në shënimin e ‘Ditës së Argëtimit në Punë’, më 28 janar, kujtojani vetës së sa shumë kohë kaloni…

Gjendja aktuale me COVID -19 edhe më tutje mbetet shqetësuese

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, vetëm gjatë 24 orëve të fundit, janë regjistruar 3.957 raste të reja me COVID-19. Për të ditur se cila është gjendja momentale me COVID-19, Radio KFOR-i kontaktoi, infektologun Hamdi Ramadani, i cili theksoi: “Situata do të jetë ende e vështirë nëse masat anti- COVID-19 nuk respektohen, dhe…