Biletat në zbritje, për Sea Dance Festival

DJ të shumtë, si Mind Against, Human Rias, Coeus dhe shumë të tjerë, do të përmbushin linjën elektronike në Sea Dance Festival Kanë mbetur vetëm edhe dy javë deri në fillim të Sea Dance Festival, ku yjet ndërkombëtarë dhe rajonal, premtojnë performanca të paharrueshme, duke filluar nga data 26 deri më 28 gusht, në gjirin…

Kur arti takohet me shkrimin e dorës

E mërkura e dytë e muajit gusht, që këtë vit i bije të jetë data e sotme, 10 gusht, shënohet dita kur arti takohet me shkrimin e dorës, duke shënuar edhe “Ditën Botërore të Kaligrafisë”. Kaligrafia është një formë e lashtë arti dhe është një nga format më të vjetra të komunikimit, por që ndër…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Pafundësisë’

Çdo 8 gusht, bota shënon ‘Ditën Universale të Pafundësisë’’, e cila fillimisht u konceptua dhe u krijua nga filozofi, poeti, gazetari dhe autori i fantashkencës, Jean-Pierre Ady Fenyo. Si filozof, ai u bë i njohur në vitin 1987 si ‘Njeriu origjinal i këshillave falas në qytetin e Nju Jorkut’ dhe qëllimi i tij për të…

Gushti i pasur me filma

Muaji i ngrohtë i verës vazhdon të sjellë filma të shumtë për të gjitha preferencat, ngase përfshinë zhanre të ndryshme, si: komedi, dramë, romancë, aksion, etj. Prandaj, më postë listojmë titujt dhe datat e publikimit të tyre: Filmi ‘Dawn’ -Data e publikimit: 08 gusht Filmi ‘My Favorite Girlfriend’ -Data e publikimit: 09 gusht Filmi ‘Laal…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Birrës”

Birra është një nga pijet më të vjetra që bota ka njohur ndonjëherë, dhe që është konsumuar nga pothuajse çdo kulturë gjatë historisë njerëzore. Dëshmia më e vjetër e obsesionit të njeriut me pirjen e birrës daton në Babiloninë e lashtë dhe Mesopotaminë. Duke pasur dashuri kaq të madhe ndaj birrës, “Dita Ndërkombëtare e Birrës”…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 30 korrik, të vitit 1966, bendi The Beatles, filluan një seri pesë javore në vendin e parë në tabelën e albumeve më të dëgjuara amerikane, me albumin e titulluar ‘Yesterday…And Today’, i publikuar vetëm në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Albumi mbahet mend kryesisht për polemikat rreth imazhit të kopertinës së tij origjinale.…