Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 3 korrik, të vitit 1967, në lokalin “Speakeasy” në Londër, grupi The Monkees, organizuan një festë private e cila bëri shumë bujë, sepse ishin të pranishëm, John Lennon, George Harrison, Paul McCartney, Dusty Springfield, Eric Clapton, Lulu dhe të gjithë anëtarët e grupeve Manfred Mann, The Who dhe Procol Harum. – Në këtë…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 2 korrik, të vitit 1966, Frank Sinatra zuri vendin e parë në tabelën e këngëve amerikane me “Strangers InThe Night”, e cila ishte krijuar për filmin ‘A Man Could Get Killed’. – Në këtë datë, por të vitit 1981, u publikua albumi i katër “Foreigner 4”, nga grupi Foreigner.  Albumi përfshinte këngët hite,…

Lumturia nuk blihet, ajo përjetohet!

Sot (20 mars), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Lumturisë’ e udhëhequr nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, për të theksuar rëndësinë e gëzimit dhe mirëqenies njerëzore. Që nga viti 2011, OKB-ja ka miratuar lumturinë si një “qëllim themelor njerëzor” dhe ka deklaruar angazhimin e saj për të krijuar “një qasje më gjithëpërfshirëse, të barabartë dhe të…