Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 30 janar, të vitit 1956, Elvis Presley filloi të regjistrojë albumin e tij të parë, në RCA Studio Records, në New York. Në mesin e këngëve të regjistruara ishte edhe version i Presleyt, i këngës ‘Blue Suede Shoes’, e kënduar në origjinal nga Carl Perkins. – Në këtë datë, në vitin 1975, Bee…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 29 janar, të vitit 1996, George Michael kryesonte top listën britanike, me hit këngën ‘Jesus to A Child’. – Më 29 janar, të vitit 1977, kënga ‘Car Wash’ nga grupi legjendar Rose Royce, u rendit në vendin e parë të këngëve më të dëgjuara, në Amerikë. – Në këtë datë, të vitit 2006,…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 28 janar, të vitit 1995, grupi i përbërë nga vajzat TLC, qëndruan për katër javë rresht, në pozitën e parë të top listave muzikore angleze, me këngën ‘Creep’. – Në këtë datë, të vitit 1969, Stevie Wonder realizoi këngën “My Cherie Amour”. – Më 28 janar, të vitit 1977, albumi i dhjetë…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 27 janar, të vitit 1990, këngëtarja Kylie Minogue, kryesonte top listat muzikore britanike me këngën e saj ‘Tears on my Pillow’. – Me datën 27 janar, të vitit 1956, Elvis Presely publikoi këngën ‘Heartbreak Hotel’ nga RCA Records. Albumi me këtë këngë u shit në mbi 300 mijë kopje, vetëm në javën e…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 26 janar, të vitit 1970, këngëtari John Lennon, shkroi, kompozoi dhe regjistroi këngën “Instant Karma”, përgjatë një dite. – Në këtë datë, të vitit 1991, bendi The Queen ishin në pozitën e parë në Angli, me singlin e tyre ‘Innuendo’. Kënga ishte e gjatë 6 minuta e 30 sekonda, duke kaluar këngën…