Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 1 janar, të vitit 1964, bendi muzikor The Beach Boys kënduan për 7 orë rresht, në Western Recorders, në Hollywood, ku edhe regjistruan këngët “Fun, Fun, Fun” dhe “The Warmth Of The Sun”. – Në këtë datë të vitit 1982, grupi ABBA mbajtën koncertin e tyre lamtumirës në Stockholm. – Në po këtë…

Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ferenc KAJÁRI i dorëzoi detyrën pasardhësit të tij në këtë post, gjeneralmajor, Angelo Michele Ristuccias

Në prani të përfaqësuesve ushtarak të KFOR-it, përfaqësuesve vendor e ndërkombëtar, dje (10 tetor), u mbajt ceremonia e ndërrimit të Komandës së KFOR-it, ku gjeneralmajor, Ferenc Kajari, i dorëzoi mandatin, gjeneralmajor, Angelo Michele Ristuccias. Gjeneralmajor Angelo Michele Ristuccia, është oficer i 13-të italian, që merr për një vit Komandën e misionit paqeruajtës të NATO-s në…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

-Më 11 tetor të vitit 2016, Rod Stewart mori titullin “Sir” në Pallatin Buckingham, duke u bërë Sir Roderick David Stewart. -Në këtë datë të vitit 2013, Lady Gaga bën debutimin e saj në botën e filmit duke luajtur personazhin ‘La Camaleon’ në filmin aksion-krim të Robert Rodriguez, Machete Kills. -Në këtë datë të vitit…

Ozoni dhe rëndësia e tij në mbrojtjen e tokës

Shtresa e ozonit, një mburojë e brishtë e gazit, mbron tokën nga pjesa e dëmshme e rrezeve të diellit, duke ndihmuar kështu në ruajtjen e jetës në planetin tonë. Për të njohur rëndësinë që përbënë ozoni në jetën e gjallesave në Tokë, Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) ka shpallur datën e sotme, 16 shtator,…

Emancipimi i gruas, më se i domosdoshëm

Emancipimi i gruas është i domosdoshëm, jo vetëm për vetën e saj por edhe për të mirën e shoqërisë në tërësi.  Në shoqërinë e sotme moderne, zhvillimi dhe emancipimi i gruas i jep një imazh të mirë edhe vendit, duke treguar shkallën e zhvillimit dhe të kulturës së atij vendi. Lidhur me këtë temë, Radio…

Intervistë me Drejtoreshën e Drejtorisë së Policisë në Bashkësi dhe Preventivë, Nënkolonele, Zylfije Dema

Për tu njoftuar më shumë rreth “Dhomave familjare”, se çfarë janë ato dhe sa të rëndësishme janë, Radio KFOR-i realizoi një intervistë me Drejtoreshën e Drejtorisë së Policisë në Bashkësi dhe Preventivë, Nënkolonele, Zylfije Dema: Radio KFOR: Çfarë janë “Dhomat familjare”? Nënkolonele, Zylfije Dema: “Dhoma familjare” është vend, në kuadër të stacioneve policore, ku zhvillohen…

Aktivitet kulturore të kësaj jave

Edhe ky fillim muaj, do të jetë i larmishëm me aktivitete kulturore, duke u ofruar artdashësve të shumtë shfaqje e momente të këndshme. Me këtë rast, Radio KFOR-i ju tregon për disa nga shfaqjet që do të mbahen përgjatë ditëve në vijim: -“EtnoFest”-i për të 12-tën herë, është bërë platformë qendrore për shpalosjen e kulturës…