Shëndeti seksual është i rëndësishëm gjatë gjithë jetës

Sot (04.09.22), shënohet ‘Dita Botërore të Shëndetit Seksual’ dhe OBSH-ja në këtë ditë feston të drejtën e çdo personi për mirëqenie seksuale. Shëndeti seksual është i rëndësishëm gjatë gjithë jetës së një personi, deri në adoleshencë dhe në moshë të pjekurisë, e jo vetëm gjatë viteve të tij riprodhuese. Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), për…

“Ca kokrra rrushi…” fillon sot

Slogani i “Hardh Fest 2022”, i cili fillon sot (02.09.22) dhe do të mbahet për tre ditë me radhë, deri më 4 shtator, titullohet “Ca kokrra rrushi…”  dhe i dedikohet poetit të madh, të ndjerë, Xhevdet Bajraj dhe slogani është marrë apo inspiruar nga vargjet e poezisë së tij, “Ca kokrra rrushi të Rahovecit”. Janë…

Gëzuar “Dita Botërore e Shkrimit të Letrave”

Me zhvillimin e teknologjisë, dërgimi i e-mailit, mesazheve me tekst apo direkt në rrjete social si, Facebook, Instagram, Twitter, etj., ka bërë që shkrimi i letrave, të mbetet paksa anash. Sot (1 shtator), hiqni dorë nga teknologjia dhe rilidhuni me mënyrën e metodës së vjetër, shkrimin e letrave, meqë sot shënohet “Dita Botërore e Shkrimit…

Policia e Kosovës, apelon për kujdes më të shtuar për pjesëmarrësit në trafik

Ditëve të fundit në vendin tonë janë evidentuar aksidente rrugore ku janë raportuar edhe humbje të jetëve njerëzore. “Angazhime policore janë në proces për të garantuar rrjedhshmëri të trafikut pa pengesa nëpër rrugët e Kosovës dhe parandalim të aksidenteve, përderisa për të gjithë kundërvajtësit në trafik po ndërmerren dhe do të ndërmerren masa ligjore”, kështu…

Efektet e temperaturave të larta në shëndetin e njeriut

Trupi i njeriut ka aftësi të përballet me mjedise të pafavorshme klimatike, megjithatë ekspozimi i vazhdueshëm ndaj temperaturave ekstreme mund të ketë pasoja të rrezikshme. Për të ditur se cilat janë ato ndryshime që i pëson trupi nga temperaturat e larta, Radio KFOR-i kontaktoi Dr. Hevzi Ademaj i cili theksoi: “Ndryshimet të cilat i pëson…

Kosova vazhdon të përballet edhe më tutje me reduktime të energjisë elektrike

Bazuar në njoftimin e Kompanisë Kosovare për Distribuim me Energji Elektrike (KEDS), nga fillimi i kësaj jave, nga dita e hënë, kanë nisur reduktimet me energji elektrike, pas urdhëresës nga Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut (KOSTT), që të fillojë me kufizimet e energjisë elektrike. Për të ditur rreth gjendjes momentale, Radio KFOR-i intervistoi zëdhënësin…