Sot festohet për artin e shkrimit me prekje-tastierës

“Dita Botërore e Shkrimit me Tastierë” festohet çdo vit më 8 janar, duke rikujtuar përfitimet e tastierës si një aftësi thelbësore në botën tonë digjitale, e cila na lejon të jemi produktivë dhe efikas në çdo gjë që bëjmë. Kjo ditë është krijuar për të inkurajuar njerëzit e të gjitha moshave që të mësojnë teknikat…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 6 janar, të vitit 1962, Elvis Presley publikoi albumin e tij të tretë ‘Blue Hawaii’, që ishte në pozitën e parë të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, duke qëndruar gjithsej 18 javë në këtë pozitë. – Në këtë datë, të vitit 1990, këngëtari Phil Collins ishte për tre javë në…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 5 janar, të vitit 1973, Bruce Springsteen lansoi albumin e tij të parë ‘Greetings from Asbury Park’. Albumi u incizua për një javë dhe arriti shitje mbi 25 mijë kopje, vetëm në vitin e parë. – Në këtë datë, të vitit 1991, kënga e Madonna-s, “Justify My Love” nga albumi i saj përmbledhës…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 4 janar, të vitit 2020, Mariah Carey u bë artistja e parë që po kryesonte top listën muzikore ‘Hot  Billboard 100’, në katër dekada të ndryshme, me këngën ‘All I Want For Christmas Is You’. – Në këtë datë, të vitit 1936, Billboard publikoi top listën ‘Hit Parade’, e cila renditi këngët e…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 2 janar, të vitit 2016, këngëtarja Adele, arriti të klasifikohet në vendin e parë në top listën e albumeve më të mira në Amerikë, ‘Billboard’ me albumin e saj të titulluar ‘25’. Albumi ishte një sukses masiv në gjithë botën, duke mbajtur pozitat e para në top lista muzikore, në më shumë se…