Forumi për Lidership dhe Diplomaci në përkrahje të vajzave dhe grave të komuniteteve RAE

Falë mbështetjes financiare të Ministrisë së Zhvillimit Rajonal, Forumi për Lidership dhe Diplomaci (FLD), javën që e lamë pas, lansoi projektin “Promovimi i Zhvillimit Ekonomik Rajonal përmes Akademisë së Ndërmarrësisë”, i cili u dedikohet kryesisht vajzave dhe grave nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian (RAE), për t’i fuqizuar me njohuri dhe përgatitur për sektorin zhvillimor…

Shoferët e taksive dhe sfidat e tyre gjatë pandemisë

Shfaqja e pandemisë vështirësoi punën në të gjitha fushat, duke përfshirë edhe vozitësit e taksive. Këtu rreziku shtohet edhe më shumë, kur mendohet se duhet të vozisin persona të ndryshëm, duke përfshirë edhe ata që janë të infektuar me ‘COVID-19’. “Kjo periudhe pandemie nuk është e lehtë për ne, sepse përveç kujdesit për shëndetin tonë,…

Shënohet sot ‘Dita e Hobbit’

‘Dita e Hobbit’ është një festë që shënohet sot, më 22 shtator, pikërisht me ditëlindjen e hobbitëve, Bilbo dhe Frodo Baggins, dy personazhe të trilluara në grupin e popullarizuar të librave të J. R. Tolkien ‘The Hobbit’ dhe ‘Lord of the Rings’. Sipas mjedisit imagjinar, Bilbo, lindi në vitin 2890 dhe Frodo, në vitin 2968…

Çfarë na mësoi pandemia ‘CoViD-19’?!!

‘CoViD-19’ ndryshoi komplet rutinën e jetesës, të punës, të shkollimit dhe shtoi frikën tek secili, duke e pyetur vetën se çka është ky virus, si transmetohet dhe sa do të jetë kohëzgjatja e tij? Megjithatë, edhe pas të gjitha këtyre ndryshimeve, humbjeve e shumëçka tjetër, gjatë kësaj periudhe kemi mësuar të vlerësojmë jetën, t’i kushtojmë…

Radio KFOR-i në përkrahje të artistëve të rinj

Duke ditur që Radio KFOR-i përkrah artistët e rinj, kësaj radhe do t’ju prezantoj Elmir Dedushin, një artist të ri, i cili pretendon që me punën e tij të pandalshme, të arrijë suksese të pafundme. Artisti i ri, Dedushi, për Radio KFOR-in tregoi se për artistët e rinj, nuk është i lehtë depërtimi: “Është vështirë…