Eliminoni stresin, duke kaluar më shumë kohë në natyrë

Profesionistët na tregojnë se kalimi i kohës në natyrë, mund të ndihmojë në lehtësimin e stresit dhe ankthit, përmirëson disponimin dhe rrit ndjenjat e lumturisë dhe mirëqenies. Mënyra moderne që po e jetojmë ka ndryshuar rrënjësisht, por truri ynë ka mbetur kryesisht i njëjtë. Ne kemi ende një lidhje të thellë me natyrën dhe hulumtimet…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 5 korrik, të vitit 1969, grupi The Rolling Stones dhanë një koncert falas në “Hyde Park” të Londrës, para një publiku prej rreth 250.000 personash, në nderim të themeluesit të grupit, Brian Jones, i cili kishte vdekur dy ditë më parë. Me këtë rast, Mick Jagger lexoi një ekstrakt nga ‘Adonais’ të Percy…

Gjendja aktuale me ‘CoViD-19’

Ajo që kemi parë ditëve të fundit, ku rastet me COVID-19 janë rritur, na dëshmon të gjithëve se pandemia nuk ka përfunduar dhe ne ende kemi rrugë për të bërë, deri në fundin e saj. Variantet e reja dhe zbehja e kujdesit ndaj virusit, përbëjnë një rrezik real për të gjithë, sidomos për ata që…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 4 korrik të vitit 1986, grupi hip-hop, Run-DMC publikuan këngën “Walk This Way”, si këngën e dytë nga albumi i tyre “Raising Hell”. Në këngën në fjalë, përfshiheshin edhe Steven Tyler dhe Joe Perry, të ftuar në vokal dhe kitarë. – Më 4 korrik, të vitit 2010, grupi muzikor The Killers, performuan në…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 3 korrik, të vitit 1967, në lokalin “Speakeasy” në Londër, grupi The Monkees, organizuan një festë private e cila bëri shumë bujë, sepse ishin të pranishëm, John Lennon, George Harrison, Paul McCartney, Dusty Springfield, Eric Clapton, Lulu dhe të gjithë anëtarët e grupeve Manfred Mann, The Who dhe Procol Harum. – Në këtë…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

-Më 2 korrik, të vitit 1966, Frank Sinatra zuri vendin e parë në tabelën e këngëve amerikane me “Strangers InThe Night”, e cila ishte krijuar për filmin ‘A Man Could Get Killed’. – Në këtë datë, por të vitit 1981, u publikua albumi i katër “Foreigner 4”, nga grupi Foreigner.  Albumi përfshinte këngët hite, si:…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare Kundër Abuzimit me Drogë dhe Trafikimit të Paligjshëm”

Përdorimi i drogës është bërë një problem serioz në mbarë botën, veçanërisht në mesin e të rinjve, ku numri i tyre shtohet vit pas viti. Prandaj, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara më 7 dhjetor, të vitit 1987, miratoi Rezolutën 42/112, duke vendosur një ditë ndërkombëtare kundër abuzimit me drogën dhe trafikimit të paligjshëm.…