Shënohet sot “Dita Botërore e Popullsisë”

Mbipopullimi është një shqetësim kritik, pasi burimet e botës po përdoren me një ritëm të paqëndrueshëm. Përveç kësaj, nevoja për të garantuar që gratë të kenë akses në planifikimin familjar, barazinë gjinore dhe në kujdesin shëndetësor, kanë bërë që 11 korriku të shënohet si “Dita Botërore e Popullsisë”, e organizuar nga Kombet e Bashkuara. Tema…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 10 korrik, të vitit 1961, këngëtari i mirënjohur, Bobby Lewis, filloi një garë shtatë javore, duke u renditur në vendin e parë, në tabelën e këngëve amerikane, me këngën ‘Tossin and Turnin’. Ishte pikërisht kjo këngë që qëndroi më së gjati në vendin e parë në ‘Billboard’, përgjatë vitit 1961. – Në këtë…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 9 korrik, të vitit 1983, grupi The Police, filluan një garë tetë javore, duke u pozicionuar në vendin e parë në tabelën e këngëve më të dëgjuara amerikane, me këngën ‘Every Breath You Take’, dhe gjithashtu arritën që të klasifikohen në vendin e parë edhe top listat muzikore, në Mbretërinë e Bashkuar. –…

“Doktorim”, urë lidhëse në mes të pacientit dhe doktorit

Dëshira për të kontribuuar në komunitet dhe nevoja personale për të gjetur më lehtë e shpejtë doktor, ka bërë që Vildan Bina të zhvillojë dhe të sjellë në treg aplikacionin “Doktorim”. Z.Bina i cili ka studiuar për Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri, dhe njëherit është kryeshef ekzekutiv  i kompanisë “Sidora”, në një intervistë për Radio KFOR-in…

Këngët më të reja në Radio K4

Muzikë më e mirë në vend, transmetim 24/7, ky është Radio KFOR që vazhdon të sjellë tek ju këngët më të reja nga artistë vendor dhe ndërkombëtar. Lista e këngëve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët të cilat u lansuan së fundmi: Burna Boy Ft.Ed Sheeran – For…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 8 korrik, të vitit 1966, bendi The Beatles, publikuan EP-in me 4 këngë, të titulluar, ‘Nowhere Man’, e cila përfshinte: ‘Drive My Car’, ‘Michelle’ dhe ‘You Won’t See Me’. Të katër këngët e mini-albumit janë marrë nga albumi i gjashtë i tyre, “Rubber Soul”. – Në po këtë datë, por të vitit 1973,…

Roli dhe rëndësia e mediave në “Pajtimin dhe transformimin e konfliktit”

Duke njohur rëndësinë dhe fuqinë që ka media, “Community Building Mitrovica” është duke mbajtur trajnimin, tre ditor, me përfaqësues të mediave të Kosovës për të trajnuar dhe angazhuar pjesëmarrësit se si të merren, të raportojnë, mbi pajtimin dhe transformimin e konflikteve, të krijojnë besim me audiencën dhe të përcjellin mesazhet në mënyrë të qartë, me…

Larg zemërimit dhe dallimeve, një e mirë e përgjithshme

Mbajtja e zemërimit na dëmton të gjithëve, prandaj sot (7 korrik), shënohet “Dita Globale e Faljes”, e cila rrit vullnetin e mirë midis njerëzve, për të falur njëri-tjetrin. Falja, njihet si koncept i faljes së dikujt pas një fyerje, heqja dorë nga emocionet negative dhe çlirimi i lëndimit. “Dita Globale e Faljes”, synon që të…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

-Më 7 korrik, të vitit 1984, Bruce Springsteen zuri vendin e parë në tabelën e albumeve amerikane ‘Billboard’, me këngën ‘Born In The USA’, duke qëndruar gjithsej 139 javë. Ky album është një nga tre albumet: “Thriller” i Michael Jackson dhe “Rhythm Nation 1814” i Janet Jackson, që prodhuan nga shtatë këngë dhe që arritën…