Edhe java e ardhshme e mbushur me ngjarje të shumta kulturore

Edhe fundi i muajit shkurt ofron ngjarje të shumta kulturore për artdashësit, me të cilat mund të njiheni më poshtë lajmit: – Baleti Kombëtar i Kosovës, më 18 shkurt nga ora 20:00, jep shfaqjen “Tranzminiaturen & Tangata”, me koreografi të Ricardo Fernando’s. Akademia e Arteve, më 21 shkurt, nga ora 20:00, jepet shfaqjen “Kllapa”, nga…

Një këngë, nuk mund të bëhet hit, pa Radio

Duke kujtuar rolin e Radios, si mjet i fuqishëm informimi që promovon dialog, tolerancë dhe paqe në mbarë botën dhe na kënaq të gjithëve me muzikë, Shtetet Anëtare të UNESCO-s në miratim me Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, në vitin 2011, shpallën 13-të shkurtin si ‘Ditë Ndërkombëtare të Radios’. Pikërisht për këtë ditë,…

Kujdes nga minat!

Minat dhe mjetet e pashpërthyera janë ende një kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Matjet e pastruara gjatë operimit: 1 milion e 989 mijë e 645 metra katrorë. Zonat e pastruara gjatë operacioneve, janë 1 milion e 989 mijë e 645 metër katrorë.

Kujdes nga minat!

Minat janë ende të pranishme. Numri i përgjithshëm i thirrjeve nga qytetarët për mina dhe mjete të pashpërthyera, vetëm gjatë vitit të kaluar ishte 341 thirrje. Numri i përgjithshëm i mjeteve të gjetura gjatë aksioneve në fushat e minuara dhe nga thirrjet e qytetarëve, është 802 mjete shpërthyese. Mjeti më i madh i gjetur, ishte…

Kujdes nga minat!

Minat dhe mjetet e pashpërthyera janë ende kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Sipas Planit Kombëtar të Çminimit, Kosova pritet të pastrohet nga të gjitha lokacionet e rrezikshme dhe të kontaminuara me eksploziv, deri në vitin 2025. Sipas të dhënave zyrtare, janë gjithsej 75 lokacione të tilla.

Të rejat javore në teknologji

Edhe kjo javë, sa i përket teknologji, ka qenë e larmishme me shumë informacione.  Megjithëse ka lëvizje të vazhdueshme. Në mesin e javës, tregu i kriptomonedhave humbi 130 miliardë dollarë, në vetëm 24 orë, ku sipas të dhënave të CoinMetrics, Bitcoin ra me 4%, ndërsa Etherium me 7% . Lajme të reja na solli edhe…

Fakte interesante në Radio K4

Bota në të cilën jetojmë, shumë herë, na befason me ngjarje të pabesueshme, saqë gjërat dhe ndodhitë që i dëgjojmë na duken shumë të pazakonta. Tash, përmes Radio K4 do t’i mësoni disa fakte të reja dhe interesante: -A e keni ditur se hipopotami është një nga kafshët më të rënda dhe më të mëdha…

Shënohet sot ‘Dita e Argëtimit në Punë’

Fjalët ‘punë’ dhe ‘argëtim” rrallë i gjejmë në të njëjtën fjali, mirëpo kur flasim për Radio K4 kjo nuk vlen, sepse kur merr energjinë pozitive nga dëgjuesit e shumtë, puna aty nuk mund të mos jetë argëtuese. Në shënimin e ‘Ditës së Argëtimit në Punë’, më 28 janar, kujtojani vetës së sa shumë kohë kaloni…