Dhuro gjak, shpëto jetë!

Gjaku është përbërës i rëndësishëm i trupit tonë dhe me gjithë përparimin e mjekësisë, nuk mund të prodhohet nga industritë farmaceutike, ndaj i vetmi burim i tij është dhurimi i gjakut nga njerëzit vullnetmirë. Një shembull i mirë për gjithë të tjerët është çifti, Florentina Salihu – Dushi dhe Gëzim Dushi, të cilët që nga…

Shënohet sot “Dita Botërore e Mirësisë”

“Dita Botërore e Mirësisë” është një festë ndërkombëtare e cila që nga viti 1998, festohet çdo 13 nëntor. Kjo datë u vendos nga Lëvizja Botërore e Mirësisë, një koalicion i OJQ-ve të mirësisë së Kombeve të Bashkuara. Dita e sotme promovon rëndësinë e të qenit të sjellshëm me njëri-tjetrin, me veten dhe me botën. Qëllimi…

Gjendja aktuale me COVID -19 është stabile

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK), gjatë 24 orëve të fundit, 14 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me virusin COVID-19 dhe fatmirësisht nuk është shënuar asnjë rast i vdekjes.  Ata njoftojnë se deri më tani, numri total i rasteve aktive është 444. Për të mësuar më shumë për gjendjen momentale me COVID-19, Radio…

Bashkëpunimi ndëretnik, një pasuri tjetër e Kosovës

Kosova njihet si një vend shumetnik, me një shoqëri të hapur që përqafon diversitetin e saj etnik dhe kulturor. Një shembull i tillë konkret është bashkëpunimi dhe shoqërimi i zotëri Ekrem Merovcit dhe Dejan Milic, të cilët ndajnë një zyrë së bashku. “Përveç punës zyrtare, ne jemi edhe miq të mire”, kështu tha për Radio…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Planifikimit të Qyteteve’

Duke parë rëndësinë e qyteteve funksionale, lagjeve urbane dhe mjedisit të mbrojtur dhe të menaxhuar me më shumë kujdes, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara caktoi datën 31 tetor, si ‘Ditë Botërore të Planifikimit të Qyteteve’. Shënimi i kësaj dite, pritet të promovojë më shumë interesin e komunitetit ndërkombëtar për urbanizimin global, të shtyjë…

Konviktet në Prishtinë, të gatshme për studentët

Qendra e Studentëve, përmes faqes së tyre në Facebook, është duke i njoftuar studentët se në cilat data mund të vendosen në konvikte. Se sa do të jetë numri i studentëve, të cilët do të vendosen në konvikte dhe cilat janë kushtet që ofrohen aty, për Radio KFOR-in tregoi Zyrtarja për Informim në Qendrën e…

Shënohet sot ‘Dita e Kombeve të Bashkuara’

Data e sotme 24 tetor, shënon ‘Ditën e Kombeve të Bashkuara’, e cila festohet që nga viti 1948 dhe shënon përvjetorin e ditës së hyrjes në fuqi të “Kartës së KB”, në vitin 1945. Ishte viti 1971 kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, rekomandoi që kjo ditë të shënohet si ditë zyrtare dhe…

Rëndësia e bamirësisë në jetën tonë

Bamirësia është akti i dhënies së dashurisë dhe mirësisë, pa kushte ndaj të tjerëve dhe pa pritur një shpërblim. Se bamirësia është thelbësore për një të mirë të përgjithshme dhe se mësojmë shumë nga ajo, pajtohet edhe themeluesja e Fondacioni për të Drejtat e Kafshëve, Elza Ramadani e cila për Radio KFOR-in veçoi: “Fondacioni jonë…