“The best European Theater show” edhe në Kosovë

Pas përmbylljes së suksesshme të sezonës, Teatri Kombëtar i Kosovës vazhdon me përgatitjet për shfaqjet e reja nga shtatori 2023. Së shpejti, premiera e parë, do të jetë shfaqja, “Ditë Vere” nga autori Sławomir Mrożek, me regji të Kaltrim Balaj, për të vazhduar me “1984” – kryevepra e George Orwell vjen premierë me datën 30…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 10 korrik, të vitit 1985, Tina Turner luajti përballë aktorit Mel Gibson në filmin aksion post-apokaliptik ‘Mad Max Beyond Thunderdome’. Këngëtarja Turner, këndoi dy këngë hit apo dy kolona zanore për filmin në fjalë, të titulluara “One Of The Living” dhe “We Don’t Need Another Hero”. Tina Turner stars opposite Mel Gibson in…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 9 korrik, të vitit 1983, grupi The Police, filluan një garë tetë javore, duke u pozicionuar në vendin e parë në tabelën e këngëve më të dëgjuara amerikane, me këngën ‘Every Breath You Take’ dhe gjithashtu arritën që të klasifikohen në vendin e parë edhe në top listat muzikore, në Mbretërinë e Bashkuar.…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 8 korrik, të vitit 1966, bendi The Beatles, publikuan EP-in me 4 këngë, të titulluar ‘Nowhere Man’, e cila përfshinte: ‘Drive My Car’, ‘Michelle’ dhe ‘You Won’t See Me’. Të katër këngët e mini-albumit janë marrë nga albumi i gjashtë i tyre “Rubber Soul”. – Në po këtë datë, por të vitit 1973,…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 5 korrik, të vitit 1969, grupi The Rolling Stones dhanë një koncert falas në “Hyde Park” të Londrës, para një publiku prej rreth 250.000 personash, në nderim të themeluesit të grupit, Brian Jones, i cili kishte vdekur dy ditë më parë. Me këtë rast, Mick Jagger lexoi një ekstrakt nga ‘Adonais’ të Percy…