Kujdes nga minat!

Minat ende paraqesin kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Nëse shihni ndonjë minë apo objekt të dyshimtë, telefononi menjëherë Policinë e Kosovës, në numrin 192.

Shënohet 7 Marsi, ‘Dita e Mësuesit‘

7 Marsi, njihet si ‘Dita e Mësuesit’ dhe shënohet për të kujtuar dhe vlerësuar mësuesit për misionin e tyre të shenjtë, përkushtimin e tyre në mësimdhënie në përgatitjen dhe edukimin e brezave të ardhshëm. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i intervistoi mësuesen me përvojë 21 vjet, zonjën Lumnije Latifaj, e cili na tregoi se…

Gjendja momentale me COVID-19

Komunikimi i përditshëm për COVID-19, çdo 24 orë, nga ana e Ministria e Shëndetësisë, tregon se fatmirësisht se numrat me të infektuar janë në ulje, krahasuar me javë e kaluara. Të dhënat e fundit tregojnë se gjatë 24 orëve, është shënuar 1 rast i vdekjes, 81 persona kanë rezultuar pozitiv me virusin COVID-19 si dhe…

Fakte interesante për muajin shkurt

Shkurti njihet më së shumti për ‘Ditën e Shën Valentinit’ dhe për motin e ftohtë, mirëpo Radio K4-i ju ofron edhe disa fakte të tjera interesante, të cilat lidhen me këtë muaj: – Muaji shkurt, luhatet ndërmjet 28 dhe 29 ditëve në vit. Dita e 29-të ndodh vetëm çdo 4 vjet gjatë viteve të brishta.…

Kujdes nga minat!

Fatkeqësitë e minave mund të eliminohen vetëm nëse të gjithë bashkëpunojnë me Policinë e Kosovës. Nëse shihni ndonjë minë apo objekt të dyshimtë, telefononi menjëherë Policinë e Kosovës, në numrin 192.

Ruajtja e energjisë elektrike kulturë dhe nevojë

Për shkak të krizës aktuale energjetike në Kosovë dhe jo vetëm, autoritetet gjegjëse si dhe profesionistë të energjetikës po bëjnë apel për kursim të energjisë elektrike. Për mundësitë kursimit të energjisë elektrike në shtëpitë tona, biseduam me inxhinierin e diplomuar, Visar Rexhepi i cili për Radio KFOR-in dha disa shembuj: “Kushti i parë për kursim…

Edhe java e ardhshme e mbushur me ngjarje të shumta kulturore

Edhe fundi i muajit shkurt ofron ngjarje të shumta kulturore për artdashësit, me të cilat mund të njiheni më poshtë lajmit: – Baleti Kombëtar i Kosovës, më 18 shkurt nga ora 20:00, jep shfaqjen “Tranzminiaturen & Tangata”, me koreografi të Ricardo Fernando’s. Akademia e Arteve, më 21 shkurt, nga ora 20:00, jepet shfaqjen “Kllapa”, nga…

Një këngë, nuk mund të bëhet hit, pa Radio

Duke kujtuar rolin e Radios, si mjet i fuqishëm informimi që promovon dialog, tolerancë dhe paqe në mbarë botën dhe na kënaq të gjithëve me muzikë, Shtetet Anëtare të UNESCO-s në miratim me Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, në vitin 2011, shpallën 13-të shkurtin si ‘Ditë Ndërkombëtare të Radios’. Pikërisht për këtë ditë,…

Kujdes nga minat!

Minat dhe mjetet e pashpërthyera janë ende një kërcënim për sigurinë e njerëzve në Kosovë. Matjet e pastruara gjatë operimit: 1 milion e 989 mijë e 645 metra katrorë. Zonat e pastruara gjatë operacioneve, janë 1 milion e 989 mijë e 645 metër katrorë.