Rëndësia e shkëmbimit kulturor përmes muzeve

Çdo vit, që nga viti 1977, kudo në botë sot (18.05.22), shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Muzeut’, e cila përfaqëson një moment unik për komunitetin ndërkombëtar muzeor. Duke qenë se muzetë janë mjet i rëndësishëm i shkëmbimit kulturor, pasurimit të kulturave dhe zhvillimit të mirëkuptimit të ndërsjellë, bashkëpunimit dhe paqes midis popujve, kjo ditë mëton të…

Intervista me Komandantin e MSU-së, Maurizio MELE, lidhur me dhomat familjare të krijuara për viktimat e dhunës në familje

Radio K4: Çfarë është dhoma familjare? MSU Komandanti: Dhomat familjare janë dhoma të krijuara për të dëgjuar viktimat e dhunës në familje, në një ambient të qetë dhe të sigurt. Në një kontekst të tillë, viktimat mund të ndihen të lirë, të hapen para policisë pa presion dhe pa gjykim shoqëror. Duke qenë se dhomat…

Publikohen filma të shumtë

Të larmishëm e shumë interesant do të jenë edhe filmat që do ta përshkojnë javën e ardhshme, ku ju presin histori të jashtëzakonshme dhe aktorë të mrekullueshëm. Datat dhe titujt e tyre i sjellim në vazhdim:   Filmi ‘ECCO’ -Data e publikimit: 17 maj Filmi ‘A Perfect Pairing‘ -Data e publikimit: 19 maj Filmi ‘The…

Filma të shumëpritur po vijnë

Adhurues të ekranit të madh të kinemasë, por edhe ju të tjerët që parapëlqeni të shikoni filma të ndryshëm nga komoditeti i shtëpisë, në vijim ju njoftojmë me filmat më të ri, që do të publikohen së shpejti:   Filmi ‘No Vacancy’ – Data e publikimit: 09 maj Filmi ‘Our Father’ – Data e publikimit:…

Nuk është kurrë herët, nuk është kurrë vonë për të trajtuar sëmundjet e rrugëve të frymëmarrjes

  Në mbarë botën, sot shënohet “Dita Botërore e Astmës”, e cila është një ngjarje vjetore që organizohet të martën e parë të muajit maj,  nga Iniciativa Globale për Astmën në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë, për të përmirësuar vetëdijen dhe kujdesin për astmën në të gjithë botën. Që të kemi një përgjigje profesionale…

Përmbyllet me sukses kampanja e teknologjisë ”High-tech”, në Radio KFOR

Muaji prill në Radio KFOR, u karakterizua me fushatën, që për kryefjalë kishte teknologjinë, duke përfshirë akterë të ndryshëm të kësaj sfere, të cilët përgjatë këtij muaji, dëgjuesit tanë i njoftuan me informacione të ndryshme për kompanitë të cilat i drejtojnë ose atyre që u përkasin. Sot (29.04.22), këtë kampanjë e përmbyllëm me zëdhënësen për…

Prilli përmbyllet me filma të shumëpritur

Njësoj siç edhe kishte nisur, muaji prill na befasoi me prodhime të reja filmike, secili më interesant se tjetri, qoftë në përmbajtje apo nga kasta e aktorëve. Në vijim do të mësoni për titujt e filmave premierë si dhe për datat zyrtare të daljes së tyre në kinema: Filmi ‘Firebird’ – Data e publikimit: 29…