Ndalo shpejtësinë, jeta është e shtrenjtë!

Si pasojë e pakujdesisë në komunikacion, po vazhdojnë të evindentohen aksidente të shumta rrugore dhe humbje të jetëve, përfshirë edhe këmbësorë. Radio KFOR-i e kontaktoi zëdhënësin e Policisë së Kosovës, z. Daut Hoxha, i cili na ofroi hollësi më shumë rreth rasteve konkrete të aksidenteve, dhe bëri thirrje për kujdes të shtuar në trafik: “Megjithëse,…

Ruajeni natyrën, këtë resurs jetik

A mund të shpëtohet toka? Përgjigja është “Po” me disa “nëse” të mëdha. Radio KFOR-i sjellë disa rekomandime të shkëputura nga hulumtimi i publikuar nga ‘The Nature Conservancy’ dhe 12 organizata të tjera, të cilët thonë: ‘’ Së bashku, ne mund të ngadalësojmë krizat e dyfishta të humbjes së klimës dhe biodiversitetit. Kjo është një…

Tash e tutje, gjobat e trafikut do të ju vijnë në shtëpi përmes projektit ”Patrulla Inteligjente’’

Nga data 02 gusht, Policia e Kosovës ka nisur për herë të implementimin e projektit ‘Patrulla Inteligjente’, në tërë Kosovën. Për të mësuar më shumë detaje rreth mbarëvajtjes dhe funksionit të këtij projekti, Radio KFOR-i realizoi një intervistë me Drejtorin e Divizionit të Komunikacionit Rrugor, z. Jeton Rexhepi, i cili mes tjerash nënvizoi: “Përmes këtij…

Fillon sot “Java Botërore e Gjidhënies”

Qumështi i gjirit përmban qeliza të shumta imunitare dhe faktorë anti-bakterial,të cilët forcojnë sistemin imunitar të fëmijës, dhe jo më kot qumështi i gjirit cilësohet si mrekullibërës, sepse përveç tjerash, foshnjës i ofron siguri dhe dashurinë e nevojshme. Për rëndësinë jetike që ka gjidhënia, nga sot( 01 gusht) deri më 07 gusht, bota kthen vëmendjen…

Gushti i nxehtë edhe me filma

Kjo verë, do të vazhdoj të jetë e ngrohtë, jo vetëm me temperatura të larta, por edhe me llojllojshmëri filmash, që do të publikohen së shpejti. Si rëndom, edhe këtë javë, ju njoftojmë se kur saktësisht do të publikohen ata:   Filmi ‘Allegoria’ – Data e publikimit: 02 gusht Filmi ‘Bullet Train’ – Data e…

Urime ‘Dita Botërore e Miqësisë’

Janë miqtë e mirë, ata që krijojnë mundësinë dhe të gjenden pranë, në të gjitha momentet e rëndësishme të jetës suaj, qeshin me ty, qajnë me ty, duke krijuar momente të paharruara. Është fat i madh për njerëzit që ruajnë dhe kultivojnë miqësi të tilla, të shëndosha. Pikërisht sot (30 korrik) shënohet ‘’Dita Ndërkombëtare e…

Ta ruajmë natyrën për mirëqenien e brezave të ardhshëm

Data e sotme (28 korrik) i dedikohet ‘’Ditës Botërore të Ruajtjes së Natyrës’’, e cila thekson nevojën për ruajtjen e një mjedisi të shëndetshëm dhe burimeve natyrore, për të mbajtur një shoqëri të qëndrueshme dhe të shëndetshme. Ruajtja e bimëve dhe kafshëve që përballen me kërcënimin e zhdukjes, është një nga qëllimet kryesore të kësaj…

Vend i lirë pune në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it, në Film City

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it, departamenti i Ekipit Monitorues Ndërlidhës të NATO-s (NALT), ka hapur një vend të lirë pune, për pozitën Asistent program. Kjo pozitë është një post i punësimit civil lokal LCH-5. Kërkesat thelbësore rreth arsimit, përvojës dhe aftësive janë: -Diplomë e kolegjit në marrëdhënie ndërkombëtare, administratë publike, drejtësi, shkenca politike, shkenca sociale,…

Përmbyllet korriku me filma të mrekullueshëm

Të larmishëm dhe shumë interesant do të jenë edhe filmat që do ta përmbyllin muajin korrik,të cilët paraqesin histori interesante, disa prej të cilëve të bazuar edhe në ngjarje të vërteta. Se cilët janë ata, lexojeni lajmin në vazhdim dhe kuptoni titujt dhe datat e publikimit të tyre:   Filmi ‘A Love Song’ – Data…