Bota sot shënon ‘Ditën Botërore të Sidës’

Sot (01 dhjetor) është ‘Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës’, e cila festohet që nga viti 1988, atëherë kur ministrat e shëndetësisë nga i gjithë globi u mblodhën për të diskutuar mbi Sidën, me ç’rast u folë lidhur me tolerancën, shkëmbimin e hapur të informacionit dhe përvojën në luftën kundër tij. Se ku qëndron Kosova…

Hapet në Prishtinë ‘Galeria 17’

Jeta kulturore në kryeqytet do të pasurohet edhe me një hapësirë tjetër, ku artistët do të kenë mundësi t’i paraqesin veprat e tyre artistike, në galerinë më të re në vend. Kjo është “Galeria 17”, e cila do të shërbej për edukim, aktivizëm dhe eksperimentime artistike të guximshme, ndërsa si mision do të ketë që…

Filmat premierë të javës së ardhshme

Muaji nëntor po vazhdon të sjellë befasi të këndshme për të gjithë dashamirët e filmave, ngase edhe java e ardhshme do të jetë e mbushur me filma të llojllojshëm, të cilët do të keni mundësi t’i shikoni premierë gjatë ditëve të ardhshme. Në vijim do të mund të kuptoni se cilët do të jenë këta…

Dita Botërore e Shkencës për Paqe dhe Zhvillim

Me qëllim të vënies në pah të rolit vendimtar që ka shkenca në shoqëri dhe nevojën për të angazhuar publikun e gjerë në debate mbi çështjet e reja shkencore, çdo 10 nëntor shënohet ‘Dita Botërore e Shkencës për Paqe dhe Zhvillim’. Këtë vit, në një kohë kur bota po vazhdon luftën me pandeminë globale Covid-19,…

Filmat premierë të javës së ardhshme

Filmdashës, bëhuni gati për projekte të shumta premierë, që do të mund t’i shikoni gjatë ditëve të ardhshme, ku do të keni mundësi të zhyteni në botën e filmave, varësisht prej zhanrit apo tematikës që ju e parapëlqeni. Në vijim, ju sjellim titujt dhe data e publikimit të këtyre filmave të rinj: Filmi ‘Clifford the…

Dita Ndërkombëtare për t’i Dhënë Fund Mosndëshkimit të Krimeve Kundër Gazetarëve

Çdo vit, me 2 nëntor, Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB), Qeveritë anëtare të OKB-së, organizatat mbrojtëse të lirisë së shtypit dhe ato për të drejtat e gazetarëve, shënojnë ‘Ditën Ndërkombëtare për t’i Dhënë Fund Mosndëshkimit të Krimeve Kundër Gazetarëve’. Është një ditë që bota i kushton vëmendje krimeve të dhunshme kundër gazetarëve dhe përfaqësuesve…

Nëntori nis me premiera të shumta filmike

Gjatë muajit që sapo e lamë pas, jeni argëtuar me filma të ndryshëm, të cilët kanë plotësuar preferencat tuaja, edhe për sa i përket kastës së aktorëve tuaj të preferuar, zhanrit, por edhe fabulës së tyre. Edhe muaji nëntor, duket se do të jetë i begatë me shumë filma, prandaj Radio KFOR-i sjellë për ju…

Nëntori nis me premiera të shumta filmike

Gjatë muajit që sapo e lamë pas, jeni argëtuar me filma të ndryshëm, të cilët kanë plotësuar preferencat tuaja, edhe për sa i përket kastës së aktorëve tuaj të preferuar, zhanrit, por edhe fabulës së tyre. Edhe muaji nëntor, duket se do të jetë i begatë me shumë filma, prandaj Radio KFOR-i sjellë për ju…

Përmbyllet muaji tetor me laramani filmash

Ashtu sikurse kishte nisur muaji tetor, si duket edhe do të përmbyllet me filma të shumtë, që do të jenë në dispozicionin e dashamirëve të zhanreve të ndryshme, listën e plotë të të cilëve jua sjellim në vijim:   Filmi ‘Passing’ – Data e publikimit: 27 tetor Filmi ‘Hypnotic’ – Data e publikimit: 27 tetor…