Shënohet sot ‘Dita Botërore e Autizmit’

Me temën “Arsim cilësor gjithëpërfshirës për të gjithë”, sot (02 prill), e gjithë bota kthejnë sytë në drejtim të personave autik, në ‘Ditën Botërore të Autizmit’, me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit të popullatës rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit. Kujtojmë se qasja në arsim që u lehtësua për vite me radhë, veçanërisht për personat…

Ju pret një javë e pasur me filma të shumtë

Pushimet pranverore të fëmijëve fillojnë javën e ardhshme dhe për një javë, dashamirët e filmave do të kenë kohë të mjaftueshme që të relaksohen dhe të shikojnë filma të rinj apo premiera të shumta të zhanreve të ndryshme. Radio KFOR-i, më poshtë lajmit ju sjell titujt dhe datat e publikimit të filmave premierë:   Filmi…

Rilindje – Nga errësira në dritë

Për të konfirmuar gjendjen e rëndë të kulturës edhe pas kaq shumë vitesh dhe për të ringjallur shpresën për ditë më të mira, sonte (01.02.22), duke filluar nga ora 20:00, në Prishtinë do të promovohet një përmbledhje e muzikës alternative “Rilindje” dhe do të hapet “Qendra e Kulturës Alternative”. Në një komunikatë për media në…

Fatime Kosumi promovon albumin e ri ‘Maleve”

Një artiste unike si ANDRRA (Fatime Kosumi), padyshim që zë vend në Radio KFOR, ngase muzika që ajo prodhon është shumë e veçantë, nisur nga tekstet që ajo i shkruan vet, të bazuara në jetën e saj personale apo fenomene që atë e shqetësojnë. Njësoj si në të kaluarën, albumi i saj i ri ”Maleve”,…

Filmat premierë të javës së ardhshme

Muaji mars ishte i ngjeshur me filma të shumtë që u dhanë premierë, por edhe muaji prill po fillon gjithashtu me disa premiera filmash të mrekullueshëm, të cilët ju presin që ti shihni gjatë ditëve të ardhshme. Në vijim ju sjellim titujt dhe datat e publikimit të tyre:   Filmi ‘Nitram’ – 30 mars Filmi…