Ministria e Arsimit: ’’Shkollat duhet t’i mbajmë të hapura dhe të sigurta’’

Me propozimin e Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, procesi edukativo –arsimor në institucionet e arsimit parauniversitar të të gjitha niveleve zhvillohet sipas Udhëzuesit të MASHTIT, për organizimin e procesit mësimor në kushtet e pandemisë Covid-19, me obligimin që të respektohen masat mbrojtëse të përcaktuara nga IKSHPK. Udhëzuesi për organizimin e procesit mësimor në…

Kur vullnetarizmi krijon ndjenjën e përkatësisë

Një shoqëri që mbështet dhe inkurajon forma të ndryshme të vullnetarizmit, ka të ngjarë të jetë një shoqëri që promovon mirëqenien e qytetarëve, dhe këtë e bëjnë njerëzit e vullnetit të mirë, të cilët angazhohen në vullnetarizëm për një sërë arsyesh: për të ndihmuar në eliminimin e varfërisë , për të përmirësuar shëndetin dhe arsimin…

Kursimi i energjisë elektrike, veprim i pashmangshëm

Ruajta e energjisë elektrike, është një detyrim moral ndaj mjedisit dhe njëkohësisht një domosdoshmëri që kontribuon në mirëqenien ekonomike të secilit prej nesh. Se sa të ndërgjegjshëm jemi ne në raport me kursimin e energjisë elektrike, Radio KFOR-i kësaj here ka realizuar një intervistë me znj, Arjeta Ademi, e cila mes tjerash, tha: ”Për neve…

Ju presin filma të shumtë

Muaji janar vazhdon të ju argëtoj me llojllojshmëri filmash, të cilët keni mundësi t’i shikoni gjatë ditëve të ardhshme të javës që vjen. Me titujt dhe datat e publikimit të tyre, mund të informoheni poshtë lajmit:   Filmi ‘Birds Like Us’ – Data e publikimit: 25 janar Filmi ‘Two Deaths of Henry Baker‘ – Data…

Këshillat e Nderim Nezirit për kursim të energjisë elektrike

Në vazhdën e kampanjës vetëdijësuese që Radio KFOR-i po realizon këtë herë, po mundohemi të ndërgjegjësojmë qytetarët për rëndësinë që ka kursimi i energjisë elektrike. Përkitazi me këtë çështje, mediumi ynë ka kontaktuar gazetarin dhe moderatorin e njohur, Nderim Neziri, i cili ndau disa këshilla se si të kursejmë energjinë elektrike. “Kursimi i energjisë elektrike…

Vaksinimi mbetet arma e vetme kundër COVID-19

Çdo ditë e më shumë, gjendja epidemiologjike në vend po ashpërsohet, bazuar në numrin e madh të të infektuarve, ku vetëm në 24 orët e fundit, nga 9.194 testime, 2.050 qytetarë kanë rezultuar pozitiv me virusin COVID-19, përderisa numri i rasteve aktive është 7.266. Bazuar në të dhënat e IKSHPK-së, në 24 orët e fundit…

Dhjetori përmbyllet me laramani filmash

Nuk do të kishte kuptim ky fundvit dhe as kjo periudhë festash pa filmat që i kontribuojnë kësaj kohe, të cilët do të plotësojnë pritjet tuaja, përfshirë edhe aktorët që interpretojnë në ta. Ne ju sjellim më poshtë lajmit, titujt dhe datat e publikimit të filmave premierë: Filmi ‘American Underdog’ – Data e publikimit: 25…

CIMIC-u vazhdon donacionet, u dhuron buzëqeshje fëmijëve të OJQ “Kids Planet” për festa të fundvitit

Qyteti i Pejës ka qenë ndalesa e radhës e Ekipit Ushtarak dhe Civil (CIMIC), të cilët dhuruan buzëqeshje në organizatën jo-qeveritare “Kids Planet”, kopësht ku pjesëtarë të KFOR-it dhuruan sot (23 dhjetor) pajisje medicinale, pajisje për ruajtjen dhe mbajtjen e barërave dhe shumë lodra (dhurata) për fëmijët e këtij kopshti, duke u dhuruar atyre shumë…

Filmat premierë të javës së ardhshme

Krahas filmave të shumtë me përmbajtje festive, muaji dhjetor vazhdon dhe përmbyllet me filma të larmishëm, me përmbajtje e histori shumë interesante, që u përkasin të gjitha zhanreve filmike. Ju listojmë në vijim, titujt dhe datat e sakta të publikimit të tyre: Filmi ‘Being the Ricardos’ – Data e publikimit: 21 dhjetor Filmi ‘Grumpy Christmas’…