Ju presin filma të shumtë edhe këtë javë

Të ndryshëm në zhanre e tematika, janë filmat e shumtë që gjatë javës së ardhshme do të publikohen për ju, dashamirë të tyre. Radio KFOR-i ju sjellë në vijim titujt dhe datat konkrete të publikimit të tyre:   Filmi ‘The Mulligan ’- Data e publikimit: 18 prill Filmi ‘Spiritwalker’ – Data e publikimit: 18 prill…

Shënohet sot „Dita Botërore e Artit“

Që nga viti 2012, kudo në botë, shënohet ‘Dita Botërore e Artit’, e cila është një festë ndërkombëtare e arteve të bukura, që mbahet çdo vit, më 15 prill, që nga viti 2012. Kjo ditë, u krijua nga Shoqata Ndërkombëtare e Artit, bazuar në idenë e propozuar në Asamblenë e 17-të të Përgjithshme në Guadalajara,…

Prilli vazhdon me filma të shumtë

Dashamirë të filmit, bëhuni gati për një javë të mbushur me përplot filma që do të plotësojnë pritshmëritë tuaja për çaste relaksuese pas obligimeve të përditshme. Ndër filmat që do të shfaqen premierë në javën e ardhshme janë:   Filmi ‘My Sweet Monster’’ – Data e publikimit:12 prill Filmi ‘Father Stu’ – Data e publikimit:…

Së bashku për veprim ndaj minave!

Shërbimi i Kombeve të Bashkuara për Veprimin ndaj Minave (UNMAS), edhe këtë vit, në ‘Ditën Botërore të Vetëdijesimit ndaj Minave’ e cila shënohet sot (04.04.22), ka për qëllim edukimin dhe shmangien e të rënit viktimë e mjeteve shpërthyese. Rreziqet shpërthyese vrasin dhe plagosin njerëz çdo ditë, pengojnë zhvillimin social dhe ekonomik dhe përfaqësojnë një pengesë…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Autizmit’

Me temën “Arsim cilësor gjithëpërfshirës për të gjithë”, sot (02 prill), e gjithë bota kthejnë sytë në drejtim të personave autik, në ‘Ditën Botërore të Autizmit’, me qëllim të rritjes së ndërgjegjësimit të popullatës rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit. Kujtojmë se qasja në arsim që u lehtësua për vite me radhë, veçanërisht për personat…

Ju pret një javë e pasur me filma të shumtë

Pushimet pranverore të fëmijëve fillojnë javën e ardhshme dhe për një javë, dashamirët e filmave do të kenë kohë të mjaftueshme që të relaksohen dhe të shikojnë filma të rinj apo premiera të shumta të zhanreve të ndryshme. Radio KFOR-i, më poshtë lajmit ju sjell titujt dhe datat e publikimit të filmave premierë:   Filmi…

Rilindje – Nga errësira në dritë

Për të konfirmuar gjendjen e rëndë të kulturës edhe pas kaq shumë vitesh dhe për të ringjallur shpresën për ditë më të mira, sonte (01.02.22), duke filluar nga ora 20:00, në Prishtinë do të promovohet një përmbledhje e muzikës alternative “Rilindje” dhe do të hapet “Qendra e Kulturës Alternative”. Në një komunikatë për media në…