Filmat premierë, të javës së ardhshme

Edhe java e ardhshme do të jetë përplot me filma të bukur, të cilët keni mundësi t’i shikoni përgjatë ditëve të ardhshme, titujt dhe datat e publikimit të të cilëve, mund t’i kuptoni në vijim:   Filmi ‘The Witcher’: Nightmare of the Wolf’ – Data e publikim: 24 gusht Filmi ‘Ape Star’ – Data e…

Ekspozitat që mund t’i vizitoni në GKK

Ndonëse pandemia po vazhdon të shkaktoj probleme të vazhdueshme, spektri kulturor në Kosovë, po mundohet të frymojë e t’i gjallëroj art dashësit përmes ekspozitave të ndryshme që po i organizon. Në Galerinë Kombëtare të Kosovës, po vazhdon të qëndroj e hapur ekspozita “GRANDART 1970-2000”, në të cilën të ekspozuara vazhdojnë të jenë 50 vepra të…

Humanzimi, kjo vlerë e çmuar njerëzore

Data e sotme (19 gusht) i dedikohet ‘Ditës Botërore të Humanizmit’, e cila vlerëson punën humanitare të njerëzve, të cilët kanë kontribuar dhe vazhdojnë të kontribuojnë në forma të ndryshme, në ndihmë të njerëzve në nevojë. Se humanizmi nxitë lumturinë, e dëshmon edhe aktorja e mirënjohur, Anisa Ismaili, e cila së fundmi është nderuar edhe…

Si ti largojmë zakonet e këqija

Pirja e duhanit, alkoolit, varësia nga telefoni, shpenzimi i tepërt i të hollave, kafshimi i thonjve, përdorimi i fjalëve banale gjatë të folurit, janë vetëm disa nga zakonet që ndoshta do të donit t’i largoni, por që ju nevojiten disa këshilla se si të shmangni këto vese. Nuk është sfidë e lehtë, por siç këshillojnë…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Popujve Indigjenë’

Çdo vit, më 9 gusht festohet ‘Dita Ndërkombëtare e Popujve Indigjenë’, e cila ka për synim promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popullsisë indigjene në botë. Kjo ngjarje njeh arritjet dhe kontributet që njerëzit vendas bëjnë për të përmirësuar çështje botërore, siç është mbrojtja e mjedisit.  Festimi i kësaj dite u vendos nga Asambleja…

Premierat e ardhshme të filmave

Edhe java e ardhshme, do të jetë e ngjeshur me filma të llojllojshëm, të cilët përfshijnë aktorë të njohur dhe poashtu i përkasin zhanreve të ndryshme filmike. Si rëndom, edhe këtë javë, Radio KFOR-i sjellë për ju listën e filmave që do të shfaqen gjatë ditëve të ardhshme:   Filmi ‘Rising Wolf’ – Data e…

Java e ardhshme me shumë filma

Duke ditur që kemi shumë adhurues të filmave, Radio KFOR-i vazhdimisht ju mbanë të informuar me premierat filmike, para se ato të shfaqen për publikun. Njësoj do të bëjmë edhe kësaj here, duke ju ofruar listën e filmave që do të jepen premierë gjatë ditëve të ardhshme.   Filmi ‘Pray Away’ – Data e publikimit:…

Emrat e foshnjave në trend, për vitin 2021

Disa prindër preferojnë që fëmijëve, të cilët i sjellin në jetë, tu vënë emrat pasi që të lindin, përderisa ka prindër që gjatë gjithë shtatzënisë, mendojnë për emrin që duan t’i vendosin fëmijës së tyre, duke u preokupuar sidomos në kuptimin që bartë ai emër. Për ju që prisni të bëheni prindër, Radio KFOR-i jua…