Dita Ndërkombëtare e Teatrit

Teatri si formë arti, duhet vlerësuar çdo ditë, në fakt është shumë e rëndësishme që edhe gjeneratat e reja, ti njoftojmë sa më herët me shfaqjet e bukura nga aktorët e talentuar edhe nëpër teatrot tona. Dita e sotme, 27 Marsi, shënon ‘Ditën Botërore të Teatrit’. Këtë vit, në fokus të Institutit Ndërkombëtar të Teatrove,…

Fitoni kufje ‘SONY Wireless’, me Radio KFOR-in

Vazhdon loja shpërblyese e Radio KFOR-it dhe Revistës 4You, një mundësi fantastike për të gjithë ju që të fitoni kufje, të markës SONY. Që ju, të bëheni një ndër fituesit potencial, është fare e thjeshtë! E gjithë loja po zhvillohet online dhe rregullat e lojës i keni në faqen zyrtare të Radio KFOR-it, në radiokfor.com…

Dita Botërore e Meteorologjisë

Me aktivitete të ndryshme në mbarë botën, sot (23.03.22) po shënohet ‘Dita Botërore e Meteorologjisë’. Në këtë ditë vlerësojmë kontributin thelbësor të Shërbimeve Kombëtare Meteorologjike dhe Hidrologjike, për sigurinë dhe mirëqenien e shoqërisë. Secilin vit caktohet një temë me të cilën shënohet kjo ditë dhe këtë vit është përzgjedhur tema ‘Paralajmërim i Hershëm dhe Veprim…

Dita e parë e pranverës

Pas dimrit të gjatë dhe temperaturave të ulëta, datës së sotme i gëzohemi të gjithë shumë, sepse 21 marsi, shënon hyrjen në stinën e bukur të pranverës. 21 marsi, është edhe momenti kur dita dhe nata barazohen, lindja dhe perëndimi i diellit janë saktësisht 12 orë diferencë kohore. Fillimi i stinës së pranverës, nuk njihet…

Aktivitete të shumta kulturore edhe gjatë këtij muaji

Ngjarjet kulturore, do t’vazhdojnë të jenë shoqërues të artdashësve edhe gjatë muajit mars dhe në vijim mund të lexoni disa nga aktivitetet kulturore që mund të ndiqni gjatë ditëve në vazhdim: Sot (11.03.22), në ambientet e Kino Armata, është duke u mbajtur punëtori me regjisoren Dea Gjinovci. Përmes kësaj punëtorie regjisorja do të jap detaje…

Rëndësia e ruajtjes së kafshëve të egra

‘Dita Botërore e Kafshëve të Egra’, e cila shënohet sot (03.03.22), është një mundësi për të festuar shumë forma të bukura dhe të larmishme të faunës dhe florës së egër si dhe për të rritur ndërgjegjësimin për përfitimet e shumta që u ofron njerëzve ruajtja e tyre. Në këtë ditë, ne të gjithë duhet të…

Fitoni shpërblime me Radio KFOR-in dhe 4you Magazine

Muajin e kaluar, revista 4You Magazine filloi lojën shpërblyese, të cilën këtë muaj, do e vazhdoj Radio KFOR-i dhe kështu deri në fund të këtij viti, do të kemi lojëra shpërblyese të njëpasnjëshme. Duke filluar nga dita e sotme, 1 mars, Radio KFOR-i fillon lojën e madhe shpërblyese, pjesë e së cilës mund të bëheni…

Dita Botërore e OJQ-ve

Çdo vit me 27 Shkurt, bota shënon ‘Ditën e Organizatave Joqeveritare’, për të njohur punën e përditshme të njerëzve që qëndrojnë pas organizatave jo fitim prurëse. Për shënimin e kësaj dite dhe rreth rëndësisë së OJQ-ve, për Radio KFOR-in ka folur Drejtori i organizatës joqeveritare “Let’s Do It Kosova”, z. Luan Hasanaj: “Organizatat joqeveritare kanë…