Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 14 prill, të vitit 1967, David Bowie lëshoi në treg këngën e titulluar ‘The Laughing Gnome’. Kënga që sillte zërin e këngëtarit duke bashkëbiseduar me krijesa jonjerëzore, u shndërrua në hit dhe shpejt arriti që të klasifikohet në top 5-shen britanike. – Në po këtë datë, të vitit 1969, u lansua kënga ‘The…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 12 prill, të vitit 2000, grupi Metallica ngritën një padi kundër Napster, Yale University, Universitetit të Karolinës Jugore dhe Indiana University, për shkelje të drejtave të autorit. – Me 12 prill, të vitit 2016, një hulumtim tregoi se artistët britanikë Sam Smith, Ed Sheeran dhe Adele, kishin ndihmuar që industria e muzikës në…