Po afrohet ‘Dita e familjes’, në Cineplexx

Cineplexx, po vazhdon të sjellë premierat botërore, ku këtë të shtunë, me 19 shkurt, në të dy kinematë, në Prishtinë dhe në Prizren, do të shfaqet filmi “Maya the Bee 3”. Bashkë me shfaqjen e filmit do të dhurohen edhe 40 kuponë nga Blissville, pasi Cineplexx po organizon me këtë rast edhe ngjarjen ‘Dita e…

Gjendje stabile e furnizimit me energji elektrike

Radio K4 po vazhdon me fushata ndërgjegjësimi të qytetarëve të Kosovës për kursim të energjisë elektrike. Për fat të mirë nga ‘KEDS Kosova’, nuk lajmëron për reduktime apo probleme të theksuara dhe aktualisht furnizimi është pa ndërprerje, përveç zonave ku do të ketë punime në rrjete, të cilat priten të sanohen sa më shpejt. Së…

A priten reduktime të energjisë elektrike?

Një nga temat kryesore në vend gjatë muajve të fundit ka qenë çështja e energjisë elektrike, ngritja e çmimit, ndërsa reduktimet janë vetëm disa prej temave të trajtuara pothuajse çdo ditë. Për tu njoftuar me gjendjen momentale me furnizim me energji elektrike në Kosovë, Radio KFOR-i, kontaktoi zëdhënësin e KEDS-it, z. Viktor Buzhala, i cili…

Shkolla e mesme, një periudhë sfiduese dhe e bukur për nxënësit

Shkolla e Mesme fillon si një periudhë tranzicioni për nxënësit, duke ndryshuar shoqërinë, ambientin e gjithashtu edhe metodën e mësimeve. Përshtatja e nxënësve gjatë këtyre studimeve mund të jetë e vështirë dhe të ndikojë direkt edhe në mësimnxënien e tyre. Fatmirësisht, janë disa këshilla mjaft të vyera të cilat ndihmojnë në kapërcimin e kësaj gjendje,…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Doganave’

Paramendoni se si do të ishte bota nëse tregtia botërore nuk do të menaxhohej siç duhej, vetëm atëherë do e kuptonit më shumë rëndësinë e doganave dhe rolin e tyre për të mbajtur një vend të sigurt. Çdo vit, më 26 janar, shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Doganave’ për të njohur rolin e zyrtarëve dhe agjencive…

Si të paguajmë më pak për energji elektrike?

Si të paguajmë më pak për energji elektrike? Kohëve të fundit në vendin tonë, kemi pasur probleme me furnizim me energji elektrike dhe si pasojë e kësaj gjatë fund vitit të 2021-tës, kemi hasur edhe në reduktime të shpeshta të rrymës, si pasojë e ngarkesës së madhe në rrjetin energjetik të Kosovës, prandaj edhe nevoja…

Sot keni arsye të mos bëni asnjë punë

Në vitin 1972, gazetari amerikan, Harold Pullman Coffin, propozoi që data 16 Janar, të njihet si një ditë nacionale në SHBA, që do të shënohej duke mos bërë asgjë. Duke marrë për bazë propozimin e gazetarit Coffin, kjo datë në SHBA sot, festohet duke mos bërë asnjë punë. Mund të duket e çuditshme por ka…