Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 gusht, të vitit 1963, albumi i Elvis Presley’t, i emërtuar “Girls! Girls! Girls!’, u  certifikua me vlerësimin i artë, në SHBA. – Në këtë datë, të vitit 1988, pjesëtari i bendit The Cure, Robert Smith, u martua me të dashurën e tij të fëmijërisë, Mary Poole, në Manastirin e Benediktit në Sussex,…

Korrikun e përcjellim me muzikë, ngjyra dhe argëtim

Muaji korrik ka qenë i mbushur me festivale, organizime dhe aktivitete kulturore. Krahas ‘Manifesta 14’, ‘Ramë Lahaj International Opera Festival’ dhe ‘Prishtina Gastronomy Festival’, gjatë këtyre ditëve do të mund të ndiqni edhe ngjarje të tjera kulturore dhe jo vetëm. Me datën 29 korrik, tek rruga B në Prishtinë, nën slloganin ‘Truth is Light’ fillojnë…

Shënohet sot “Dita Botërore e Kërcimit në Ajër”

Më 20 qershor, ftohen të gjithë njerëzit e botës që njëkohësisht të hidhen në ajër. Kjo iniciativë po merret me një qëllim, që të ndryshohet orbita e Tokës, një metodë e pazakontë për të luftuar ngrohjen globale. Shënimi i një dite të tillë, si koncept, u propozua nga artisti gjerman, Torsten Lauschmann për ta informuar…

Sot mund të komunikoni vetëm me emogji 😊

Sipas një raporti të publikuar nga Facebook, më shumë se 700 milionë emogji (Emoji), përdoren vetëm në postime, brenda këtij rrjeti social dhe mund të themi që është e pamundur që të numërohen edhe emogjit që përdorim në bisedat tona, prandaj sot shënojmë “Ditën Botërore të Emogjive”. Data e sotme, 17 korrik, është vendosur për…

Fakte interesante!

Nëse doni të argëtoheni dhe të mësoni më shumë fakte interesante dhe të çuditshme që janë të vërteta në botën tonë, Radio KFOR-i sjell tek ju disa nga më interesantet prej tyre: – Shteti që konsumon më së shumti bukë në botë, është Turqia. Llogaritjet tregojnë se mesatarja e çdo personi në përdorimin e bukës,…

Qeraseni sot veten me një çokollatë

Çokollata, është produkt ushqimor industrial, që ka për bazë kakaon. Përdoret për ushqim në formë të pastër dhe si gjysmë produkt në industrinë e kuzhinë. Për çdo ditë ajo na e ëmbëlson jetën tonë, prandaj edhe i është ndarë 1 ditë, e ajo ditë është pikërisht sot, kur e gjithë bota shënon 7 korrikun ‘Ditën…