Filmi ‘Eternals’, premierë e radhës në Cineplexx

Filmi ‘Eternals’, i realizuar nga Marvel Studio, sjell në ekranin e madh një kast fantastik të aktorëve. Yjet si Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harrington dhe Harry Styles, janë vetëm disa nga aktorët që do të keni mundësi ti shihni në këtë premierë aksion të radhës, film ky i cili do të fillojë të shfaqet…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Radiologjisë”

8 nëntori i vitit 1895, ishte dita kur shkencëtari Wilhelm Conrad Rontgen, zbuloi ekzistimin e rrezeve X dhe kjo datë që nga viti 2012, tanimë shënohet edhe si “Ditë Ndërkombëtare e Radiologjisë”. Për të shënuar këtë ditë, çdo vit caktohen tema të ndryshme, ndërsa këtë vit, temë e kësaj dite është “Radiologjia intervenuese –  Kujdesi…

Përdorimi i paneleve solare në vendin tonë

Nga hulumtimet e shumta, kemi kuptuar se vendi ynë ka pozitë të favorshme gjeografike për investim në panele solare, meqë përdorimi i kësaj teknologjie është i mirë në shumë aspekte e sidomos në mbrojtjen e ambientit ku jetojmë. Fillimisht panelet solare u aplikuan në biznese dhe ndërtime të mëdha, por me kalimin e kohës po…

‘Kosova Theatre Showcase’ vjen me program shumë të pasur këtë fund vit

‘Kosova Theatre Showcase’ është ngjarje vjetore e teatrit, ku si qëllim kanë promovimin e punës teatrore që prodhohet në Kosovë, para një audience të gjerë ndërkombëtare. Rreth 50 mysafirë ndërkombëtarë, që përfshijnë kritikë të teatrit, programues të festivaleve dhe përzgjedhës të festivaleve të rëndësishme të teatrit në botë, do të vijnë në Prishtinë gjatë këtyre…

Radio KFOR-i, në përkrahje të artistëve të rinj

Radio KFOR-i gjithmonë ka qenë shtëpi e artistëve të rinj, ku emra të shumtë e të njohur të skenës muzikore, janë takuar me publikun përmes frekuencave tona. Ne vazhdojmë të sjellim tek dëgjuesit tanë, talent të rinj të cilët e përcjellin artin e tyre tek të tjerët. Kësaj radhe ju prezantojmë me një djalosh të…

Këngët që pritet të bëhen hite në Radio K4

Java që po e lëmë pas, ka qenë përplot me këngë të reja dhe bashkëpunime shumë interesante. Me këtë rast, duhet të veçojmë këngën “Easy On Me”, të interpretuar nga këngëtarja britanike Adele, që u pëlqye tej mase nga fansat e saj në tërë botën, kjo edhe për faktin që artisja kishte pauzuar për një…

Viti i ri akademik në Universitetin e Prishtinës, do të vazhdojë me prezencë fizike të studentëve

Periudha pandemike në të cilën po kalojmë, ka sjell shumë sfida si për studentët ashtu edhe për profesorët universitar, meqë sfiduese nuk është tanimë vetëm mësim-nxënia por edhe të mësuarit në një ambient të sigurt dhe të shëndetshëm për të gjithë. Muaji tetor përndryshe njihet edhe si muaji i studentëve, sepse pikërisht në këtë periudhë…

‘DAM Festival’ do të mbahet në muajin nëntor

Festivali i përvitshëm i muzikës klasike DAM edhe këtë vit pritet të sjell koncerte dhe performanca nga muzikantë të dalluar nga e gjithë bota, megjithatë këtë vit për shkak të gjendjes me pandeminë Covid-19, festivali nuk do të mbahet këtë muaj, mirëpo është shtyrë për muajin nëntor. Themeluesi i DAM Festival, Dardan Selimaj, në një…