Arafat Berisha, për 23 vite, pjesë e misionit të KFOR-it

Mysafir i radhës në Radio KFOR sot (24.06.22), ishte inspektori i brendshëm në KFOR, z. Arafat Berisha, i ftuara në kuadër të kampanjës së 23 vjetorit të misionit paqeruajtës të KFOR-it, në Kosovë. Profesionalizmi dhe përkushtimi, janë sinonim i punës 23 vjeçare, të z. Berisha, i cili ndau me dëgjuesit detaje rreth punës që bën…

‘DAM Festival’ fillon nesër

Nesër (24.06.22), fillon festivali tradicional, ‘DAM Festival’ dhe pritet të zgjasë deri me datën 3 korrik. Ky festival, paraqet një ngjarje kulturore që për vite me radhë ka sjellë performanca e koncerte, nga emra eminentë të muzikës klasike. ‘DAM Festival’ kësaj radhe do të nis me performancën e Wiener Kammersymphonie, Liuba Kalmykova – violinë I,…

Vjen edicioni i 4-të, i festivalit “Të festojmë së bashku”

Parkut të qytetit të Prishtinës, këtë javë përgjatë datave 17 dhe 18 qershor, do ti shtohen ngjyrat, ku në këtë pjesë të kryeqytetit do të zë vend Festivali Multikulturorë “Të festojmë së bashku”, një festival tashmë tradicional që po vazhdon të promovojë diversitetin kulturor të vendit tonë. Rreth kësaj ngjarjeje ka folur zyrtarja për media…

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve Afrikan

Data e sotme, 16 qershor, në Afrikën e Jugut, njihet si ‘Dita e Rinisë’, ndërsa në të gjithë botën shënohet si ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve Afrikan’. Kjo ditë, çdo vit shënohet më 16 qershor, që nga viti 1991. ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve Afrikan’, fokuson vëmendjen në barrierat me të cilat përballen fëmijët afrikanë, për të…

Fundjavë me plot aktivitete kulturore

Në këto ditë të freskëta dhe me shi, Radio KFOR-i përveç se je mbanë të disponuar me muzikë, ju njohim edhe me mundësitë që të kaloni kohë kualitative. Gjatë këtyre ditëve ka shumë aktivitete kulturore, të cilat mund ti ndiqni nga afër dhe ne po sjellim vetëm disa prej tyre: Për fansat e librit, një…

Ndihuni krenarë, në ‘Javën e Krenarisë’

Prishtina Pride, duke filluar nga data e sotme 6 qershor e deri më 9 qershor, do të organizojë Javën e Krenarisë, një formë e festimit që gjithashtu po konsiderohet rezistencë paqësore për të adresuar çështje të situatës aktuale të personave LGBTQI+. Java e Krenarisë përmes diskutimeve, ekspozitave artistike, aksioneve rrugore, festave e protestave do t’i…