Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Në këtë datë, të vitit 1977, këngëtari Elvis Presley, kishte filluar turneun e tij të fundit në North Carolina, në SHBA. Me 21 prill, të vitit 2016, ndërroi jetë këngëtari i famshëm, Prince, në moshën 57 vjeçare. Sipas raportit zyrtar të mjekëve, vdekja ishte shkaktuar nga mbi doza e medikamenteve qetësuese. Ai arriti kulmin e…

Kujdes nga minat!

Drejtoresha Vendore në ‘Norwegian People’s Aid Kosovo’ (Ndihma e Popullit Norvegjez) Departamenti për Veprim ndaj Minave dhe Çarmatim, Vanja Sikirica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se cili është saktësisht roli i ‘Norwegian People’s Aid’ në Kosovë, në çminimin e minave dhe mjeteve të pashpërthyera: “Norwegian People’s Aid’ në Kosovë, kryen vëzhgimin teknik dhe…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me 17 prill, të vitit 1991, rock bendi legjendar Nirvana, u paraqitën në një hotel në Seattle, ku për herë të parë luajtën këngën e tyre ‘Smells Like Teen Spirit’. Në po këtë datë, të vitit 1965, albumi i dytë i këngëtarit Amerikan Bob Dylan, i titulluar ‘The Freewheelin’, arriti që të pozicionohet në pozitën…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me datën 15 prill, të vitit 1964, rock bendi The Beatles, filluan xhirimet e filmit të tyre të katërt me radhë, një komedi e titulluar ‘A Hard Day’s Night’. Shesh xhirimi ishte zgjedhur, Scala Theatre në Tottenham. Në këtë datë, të vitit 1967, Nancy dhe Frank Sinatra po shënonin javën e katërt të qëndrimit në…