Të rejat javore në teknologji

Republika El Salvador, ka pranuar Bitcoinin si valutë të ligjshme, një lëvizje kjo që ka bërë shtetin dhe botën të debatojnë për mundësitë dhe rreziqet e kriptovalutave. Me këtë vendim, bizneset në El Salvador janë të obliguara të pranojnë monedhat digjitale, si formë pagese. Por menjëherë pas kësaj, pasuan krahasimet në mediat botërore teknologjike ku…

Thirrje për mbrojtje të ambientit në ‘’Ditën Ndërkombëtare të Ajrit të Pastër për Qiej të Kaltër’’

Data e sotme, 7 shtator, i është ndarë shënimit të ‘Ditës Ndërkombëtare të Ajrit të Pastër për Qiej të Kaltër’, e cila synon rritjen e ndërgjegjësimit tek të gjithë popujt, se sa është i rëndësishëm për shëndetin, produktivitetin, ekonominë dhe mjedisin, ajri i pastër. Për të vënë në pah rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka…

Të rejat javore në teknologji

Edhe java që e kemi lënë pas, ka qenë e ‘stërngarkuar’ me lajme teknologjike. E fillojmë me Apple, e cila pritet që të realizojë atë që kompanitë tjera të telefonave të mençur pritet ta realizojnë tek në vitin 2022.  Brenda pak javësh, Apple do të prezantojë gjeneratën e re të telefonave inteligjentë, iPhone 13, për…

Fakte interesante

Bota është një planet plot me gjëra interesante, bukuri natyrore, e gjëra të pa zbuluara dhe enigmatike. Më poshtë, ju sjellim disa fakte interesante që ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – Ata që mendojnë se gjithçka në planet është zbuluar tashmë, mund të mos jenë të saktë. Një kameleon i vogël i zbuluar…

Të rejat javore në teknologji

Ashtu sikurse edhe pritej, ngjarja vjetore prezantuese e të rejave të markës Samsung, na solli shumë risi. Së bashku me ‘Galaxy Z Fold 3’ dhe ‘Z Flip 3’, Samsung prezantoi në ngjarjen vjetore edhe dy orë të reja inteligjente: ‘Galaxy Watch 4’ dhe ‘Galaxy Watch 4 Classic’. Dy orët në fjalë, përfaqësojnë një kthesë drastike…

Nesër mbahet nata përmbyllëse e DokuFest-it dhe ceremonia e ndarjes së çmimeve

DokuFest, sivjet (2021) shënoi edicionin jubilar, ndërsa qytetit i Prizrenit u zbukurua edhe më shumë me aktivitete të shumta, që ishin pjesë e edicionit të XX-të me radhë, të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër – DokuFest. Në natën përmbyllëse, pjesëmarrësit do të jenë dëshmitarë të një laramanie aktivitetesh. Kështu tregoi për Radio…