Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen javore këtë herë, e kemi nisur me një problem kritik sigurie në Safari, i cili paska qëndruar 5 vite i fshehtë. Sipas një raporti të ri të Google Project Zero, ky problem sigurie që është shfrytëzuar nga hakerët, ishte adresuar në fillim të vitit 2013-të dhe rikthyer në 2016-ën. Po flasim për një dobësi…

Mirjeta Ballanca Kërçeli dhe Advie Durguti, mbi dy dekada pune, në shërbim të misionit paqësorë të KFOR-it

Puna profesionale, përkushtimi dhe dashuria, janë sinonim i punës 23 vjeçare, të dy mysafireve të sotme, përkthyeses, znj. Mirjeta Ballanca Kërçeli dhe zyrtares në zyrën e Burimeve Njerëzore, znj. Advie Durguti, të cilat ishin të ftuara në Radio KFOR, në kuadër të kampanjës së 23 vjetorit të misionit paqeruajtës të KFOR-it, në Kosovë. Gjithë këto…

Inxhinieret Albiona Lalinovci dhe Sidorela Dodaj, shembuj për t’u ndjekur nga gratë e vajzat

Inxhinieria është fushë e gjerë dhe gjithëpërfshirëse, që synon plotësimin e nevojave të njerëzve, përmes aplikimit të metodave dhe teknikave të ndryshme, bazuar në shkencë, teknologji dhe inovacion. Kontributi i grave në inxhinieri, ka histori të gjatë sa vetë fusha. Prandaj, për të njohur kontributin e grave në inxhinieri, data e sotme, 23 qershor, shënon…

Të rejat javore në teknologji…

Në javën që po e lëmë pas, kuptuam se kompanive globale të telefonave të mençur, po u shtohet edhe një konkurrent.  ‘Nothing’, është startup-i i teknologjisë i udhëhequr nga bashkë-themeluesi i OnePlus, Carl Pei, që do të prezantojë telefonin e mençur (smartfonin) e tij të parë, në një ngjarje e cila do të organizohet me…

Të ruajmë pyjet, mushkëritë e vendit tonë

“Çdo pemë e gjelbër është shumë më e lavdishme, sesa të ishte prej ari apo argjendi”, është një ndër mijëra thëniet që përkufizojnë rëndësinë thelbësore që kanë pyjet dhe ambienti i gjelbëruar, në jetën e të gjitha gjallesave në Tokë, mirëpo mbrojtja e ambientit të planetit tonë, sa vjen e rritet si nevojë dhe bëhet…

Të rejat javore në teknologji

Samsung duket që po planifikon që ta hedh në treg telefonin e ri, me çmim më të lirë. Kompania po përgatitet të prezantojë së shpejti telefonat e gjeneratës së ardhshme Galaxy Z Fold dhe Galaxy Z Flip, e një raport i ri sugjeron që Samsung, mund të prezantojë gjithashtu një telefon fleksibël më të lirë…

Të rejat javore në teknologji

Javën që po e lëmë pas, e kemi nisur me specifikat e telefonit të gjeneratës së ardhshme nga Samsung. Nuk është konfirmuar ende, mirëpo sipas të gjitha gjasave, telefoni do të emërohet ‘Galaxy Z Fold4’ dhe disa detaje tashmë janë publikuar, për të na dhënë një pasqyrë se si do të duket dhe çfarë do…