Diversiteti është bukuri, e këtë bukuri e ka Kosova

“Diversiteti është bukuri,  e këtë bukuri e ka Kosova”, kështu tha për Radio KFOR-in, Zyrtarja për Komunikim dhe Marrëdhënie me Publikun në Qendrën “Artpolis”, Znj. Venera Ismaili, teksa shton se Kosova është model i paqes, në të cilin kontribuojnë të gjithë qytetarët pa dallim: “Kosova ka diversitet, njerëz që i përkasin komuniteteve të ndryshme, feve…

Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes” Radio KFOR-i sjell shembuj të bashkëjetesës ndëretnike

Kosova është gërshetim i kulturave dhe gjuhëve të ndryshme dhe kjo, krahas bukurive të shumta e bënë Kosovën shumëngjyrëshe edhe në aspektin shumetnik. Në “Ditën Ndërkombëtare të Paqes”, Radio KFOR-i sjell shembull se si shkëmbimi kulturor dhe bashkëjetesa ndëretnike, janë çelësi për një të ardhme të ndritur. Sinonim i lartcekur është edhe Profesorsha e Sociologjisë,…

Sfidat e shoferëve të taksive përgjatë pandemisë

Ashtu sikurse çdo sferë tjetër edhe shërbimet e transportit po përballen edhe më tutje me sfida që i ka sjell situata pandemike. Për të kuptuar se cilat janë disa nga këto sfida të pandemisë, Radio KFOR-i ka biseduar me një shofer taksie, taksistin Haxhi Gashi: “Përgjatë kësaj kohe jemi përballë dhe po vazhdojmë që të…

Festivali shumetnik “Mirëdita, dobar dan!”, ka hapur thirrje për vullnetarë

Festivali shumetnik “Mirëdita, dobar dan!”, qëllimi i të cilit është inicimi i ndryshimeve për të krijuar një traditë të bashkëpunimit dhe normalizimit të vazhdueshëm të marrëdhënieve mes Beogradit dhe Prishtinës, do të mbahet së shpejti në Prishtinë, andaj edhe ka hapur thirrjen për vullnetarë. Ashtu sikurse viteve të shkuara edhe sivjet festivali në fjalë, do të…

Shenjat që paralajmërojnë kancerin e sistemit limfatik

Datat e sotme 15 shtator, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Ndërgjegjësimit për Limfomën” dhe ka për qëllim përhapjen dhe njohjen e fakteve në lidhje me limfomat si dhe mbështetjen dhe fuqizimin e njerëzve të prekur me kancer të sistemit limfatik. Për të kuptuar më shumë për limfomat dhe rëndësinë e shënimit të kësaj…

Shtyhet procesi mësimor, mbyllen edhe çerdhet

Procesi mësimor është shtyrë sërish. Kjo, me masat e reja që kanë dalë nga mbledhja e Qeverisë së Kosovës, që është mbajt në mënyrë elektronike. Vendimi i ri përmban masat anti-CoViD19 ndërsa për shtyrjen e procesit mësimor, specifikohet: “Aktiviteti mësimor në institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar, duke përfshirë edhe institucionet e arsimit parashkollor…

Të rejat javore në teknologji

Republika El Salvador, ka pranuar Bitcoinin si valutë të ligjshme, një lëvizje kjo që ka bërë shtetin dhe botën të debatojnë për mundësitë dhe rreziqet e kriptovalutave. Me këtë vendim, bizneset në El Salvador janë të obliguara të pranojnë monedhat digjitale, si formë pagese. Por menjëherë pas kësaj, pasuan krahasimet në mediat botërore teknologjike ku…

Thirrje për mbrojtje të ambientit në ‘’Ditën Ndërkombëtare të Ajrit të Pastër për Qiej të Kaltër’’

Data e sotme, 7 shtator, i është ndarë shënimit të ‘Ditës Ndërkombëtare të Ajrit të Pastër për Qiej të Kaltër’, e cila synon rritjen e ndërgjegjësimit tek të gjithë popujt, se sa është i rëndësishëm për shëndetin, produktivitetin, ekonominë dhe mjedisin, ajri i pastër. Për të vënë në pah rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka…

Të rejat javore në teknologji

Edhe java që e kemi lënë pas, ka qenë e ‘stërngarkuar’ me lajme teknologjike. E fillojmë me Apple, e cila pritet që të realizojë atë që kompanitë tjera të telefonave të mençur pritet ta realizojnë tek në vitin 2022.  Brenda pak javësh, Apple do të prezantojë gjeneratën e re të telefonave inteligjentë, iPhone 13, për…

Fakte interesante

Bota është një planet plot me gjëra interesante, bukuri natyrore, e gjëra të pa zbuluara dhe enigmatike. Më poshtë, ju sjellim disa fakte interesante që ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – Ata që mendojnë se gjithçka në planet është zbuluar tashmë, mund të mos jenë të saktë. Një kameleon i vogël i zbuluar…