Gratë e zonave rurale, kontribuuese në familje dhe shoqëri

Nga prodhimi, përgatitja dhe shpërndarja e ushqimeve, puna e grave në zonat rurale e ndihmon rritjen e zhvillimit bujqësor, përmirësimin e sigurisë së ushqimit dhe luftimin e varfërisë në këto zona. Sot (15.10.22), nderohet dhe kërkohet vetëdijesim mbi sfidat dhe kushtet në të cilat punojnë gratë në këto zona në ‘Ditën Ndërkombëtare të Grave në…

Sot bota nderon punën e farmacistëve

‘Farmacia e bashkuar në veprim, për një botë më të shëndetshme’, ky është slogani me të cilin shënohet këtë vit ‘Dita Botërore e Farmacistëve’, e caktuar me 25 shtator, nga Federata Ndërkombëtare e Farmacisë. 78% e farmacistëve në botë janë femra dhe ka më shumë se 4 milionë farmacistë në mbarë botën. Për të shënuar…

Shija e ushqimeve tradicionale, bart emrin e znj. Hyla Pllana

Gjeneratë pas gjenerate, ushqimet tradicionale përveç që sjellin shijen unike, bartin me vete edhe kulturën e një shoqërie si dhe të kujtimeve tona të fëmijërisë. Në kuadër të kampanjës së Gastronomisë në Radio KFOR, sot kishim të ftuar kuzhinieren e njohur të ushqimeve tradicionale znj. Hyla Pllana, e cila për më shumë se një dekadë,…

‘Mitrovica Rock School’ sërish do ti bëjë bashkë komunitetet e ndryshme në Kosovë

Organizata jo-qeveritare ‘Aktiv’, që tashme ka zbatuar një sërë projektesh dhe është bërë pjesë aktive e shoqërisë civile lokale me projekte që përfshijnë komunitetet e ndryshme që jetojnë në Kosovë, po e organizon aktivitetin e radhës. Nesër (20.09.22), në hapësirat e Sallës së Kuqe në ‘Pallatin e Rinisë’, në Prishtinë, duke filluar nga ora 19:00,…

Policia e Kosovës, pranë qytetarëve edhe me fushata vetëdijesuese

Përveç ruajtjes së sigurisë dhe rendit, Policia e Kosovës vazhdimisht po organizon aktivitete dhe kampanja të ndryshme që ndikojnë në përmirësimin dhe vetëdijesimin e qytetarëve. Policia e Kosovës ka zhvilluar disa fushata vetëdijesuese gjatë muajit gusht, e njëra ndër to ishte edhe fushata ‘Siguria në komunikacionin rrugor’, e cila është zhvilluar në disa pjesë të…

Shkrim-leximi, sfidë për shumë njerëz në botë

Arsimimi, mbetet një nga aspektet me të rëndësishme dhe thelbësore për emancipimin e shoqërive. Bota ende po përballet me numër të lartë të analfabetizmit dhe shumë fëmijë, për arsye të ndryshme, nuk mund të arsimohen. Në nivel global, mbi 770 milionë të rinj nuk kanë aftësitë bazike për shkrim-lexim. Që nga viti 1966 kur UNESCO…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 30 gusht, feston ditëlindjen këngëtarja me prejardhje shqiptare, Bebe Rexha, e lindur në vitin 1989, në New York. Emri i vërtetë i këngëtares është Bleta. Ajo filloi karrierën si kantautore, duke shkruar tekste për Eminem, Selena Gomez, Nick Jonas dhe shumë të tjerë. Kënga e saj e publikuar në vitin 2008, e…