Ta ruajmë ambientin, shtëpinë tonë të përbashkët

Një nga praktikat që duhet të kultivohet qysh në fëmijëri, është edukimi mbi mbrojtjen e ambientit nga fëmijët. Organizata jo-qeveritare ‘Let’s Do it- ta pastrojmë Kosovën’, vazhdimisht nëpërmes aktiviteteve dhe fushatave vetëdijesuese, ka bërë thirrje që të kujdesemi dhe ta mbajmë të pastër Kosovën. Radio KFOR-i ka kontaktuar me drejtorin ekzekutiv të organizatës ‘Let’s Do…

Të mirat e natyrës karshi shëndetit tuaj

A keni menduar ndonjëherë për të mirat që natyra sjellë për shëndetin tuaj? Kalimi i një pjese të kohës në natyrë mund të ndihmojë shumë organizmin tuaj, prandaj kemi ofruar disa mënyrat që natyra mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit! Një studim i kryer në Japoni, tregoi se kalimi i kohës në natyrë, të…

1 Maji – Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve

1 Maji, në pothuajse gjithë botën shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve’, për të nderuar sakrificat dhe punën e miliona punonjësve në gjithë botën por edhe për të ngritur zërin për padrejtësitë që u bëhen shumë punëtorëve, sa i përket trajtimit të tyre në vendin e punës, oraret e tej zgjatura dhe mungesa e pagës për…

Zëri, fuqi e mendimeve tuaja

‘Dita Botërore e Zërit’ është një ngjarje globale vjetore që shënohet me datën 16 prill dhe i dedikohet rëndësisë së zërit, jo vetëm në komunikimin e përditshëm por edhe në aspektet mjekësore. Prandaj kjo ditë shërben që mjekët, patologët e të folurit, mësimdhënësit e muzikës dhe aktrimit si dhe infermierët, të punojnë të gjithë së…

Ecja malore me përfitime të shumta shëndetësore dhe mendore

Hiking (ecja malore) është një aktivitet i shëndetshëm që jo vetëm ndihmon në relaksim, por gjithashtu përmirëson shëndetin në mënyra të ndryshme. Sipas studimeve, ushtrimet e lehta siç është ecja ndihmon në reduktimin e simptomave të lodhjes, me 65% dhe rritjen e energjisë me 20%. Përveç që ky aktivitet është i shëndetshëm, është edhe atraktiv,…

Sot bota shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Romëve’

‘Dita Ndërkombëtare e Romëve’, që shënohet sot (8 prill), i kushtohet pakicës më të madhe etnike në Evropë, romëve. Kjo ditë, në fokus ka historinë, kulturën, gjuhën dhe aspiratat e këtij komuniteti që janë kyçe për shoqëritë demokratike, për të pranuar dhe njohur njëri-tjetrin. Në gjithë botën jetojnë rreth 10-12 milionë romë, ku rreth 6…

Gjendja aktuale me Covid-19 në Kosovë

Gjendja me Covid-19 në Kosovë po konsiderohet si stabile nga organet relevante dhe numri i të infektuarve ka rënë dukshëm krahasuar me muajt paraprak. Ministria e Shëndetësisë, sipas të dhënave nga ‘Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës’, informon se gjatë 24 orëve të fundit janë dhënë 13 doza të vaksinës kundër COVID-19, derisa janë…

Policia e Kosovës apelon për respektim të rregullave në trafik

Njësitet policore për menaxhim dhe kontrolle të trafikut nëpër rrugët e vendit, si në rrugë lokale, rajonale dhe autostrada, janë duke punuar për të garantuar dhe mundësuar një qarkullim të rregullt dhe pa pengesa, për të gjithë pjesëmarrësit në trafik. Në një prononcim për Radio KFOR-in, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, apeloi tek…