Diversiteti gjuhësor, vlerë e shoqërisë Evropiane

Mbi 200 gjuhë evropianë fliten në kontinentin e Evropës, shumica prej tyre i përkasin familjes së gjuhëve indo-evropiane. Për nder të këtij diversiteti gjuhësor, data e sotme 26 shtatori, shënon ‘Ditën e Gjuhëve Evropiane’. Komunikimi është aspekti kryesor i bashkëveprimit shoqëror, prandaj shpesh e dëgjojmë thënien ‘Aq më shumë gjuhë të huaja që mësojmë, po…

Vetëm 1 rast pozitiv me COVID-19

Situata me COVID-19 në Kosovë, po vazhdon të jetë stabile dhe numri i rasteve pozitive, për fat të mirë gjatë javëve të fundit ka qenë një shifror dhe nuk ka pasur viktima, mirëpo nga ekspertët shëndetësor sërish po kërkohet që të jemi të përgjegjshëm në respektimin e masave anti-Covid. Më shumë rreth gjendjes aktuale me…