Mirësia është gjuha të cilën të shurdhrit mund ta dëgjojnë dhe të verbrit mund ta shohin

13 nëntori i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Mirësisë”, që ka filluar nga Lëvizja Botërorë e Mirësisë, në vitin 1998, për t’u përqafuar nga e mbarë bota më pas. Kjo ditë paraqet mundësinë për të reflektuar mbi një nga parimet më të rëndësishme dhe unifikuese njerëzore – mirësinë. Mirësinë e gjejmë kudo, kur…

OJQ ‘AKTIV’ fton të rinjtë e Kosovës që të propozojnë iniciativa të bashkëpunimit rinor

Organizata Joqeveritare ‘AKTIV’, ka ftuar të gjitha grupet studentore dhe rinore të përkatësive etnike që të propozojnë iniciativa të bashkëpunimit rinor, të cilat do të mbështeten përmes projektit të titulluar ‘Transformimi i perceptimeve konfliktuale përmes rritjes së angazhimit qytetar dhe komunitetit në Kosovë’. Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxherin e projekteve në OJQ ‘AKTIV’, Aleksandar Rapajic,…

Nga 15 nëntori, ngasësit e automjeteve gjobiten për mos posedim të pajisjeve dimërore

Policia së Kosovës, konkretisht Divizioni i Komunikacionit Rrugor, përmes fushatës “Këshilla kryesore si të përgatitemi për ngasje gjatë dimrit!”, apelon tek të gjithë vozitësit që t’i respektojnë rregullat e komunikacionit për ngasje të sigurt gjatë dimrit, e cila përfshihet nga data 15 nëntor 2020, deri më 15 mars 2021. Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin e Divizionit…