Dita Botërore e Sigurisë së Pacientit

Duke marr parasysh që origjina e kësaj dite është e bazuar në parimin themelor të mjekësisë ‘Të Mos Bësh Dëm, Por Të Ndihmosh’, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka vendosur që motoja e këtij viti, që shënon ‘Ditën Botërore të Sigurisë së Pacientit”, të jetë ‘Mjekim Pa Dëm’. Sipas kësaj organizate, objektivat e shënimit të “Ditës…

Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen javore në teknologji, këtë herë e nisim me përditësimin e sistemit operativ iOS 16. Apple është siguruar që të sjell një përditësim të hatashëm, e disa prej specifikave të iOS 16, janë: Ekrani i kyçjes është rimodeluar e bashkë me të edhe mënyra sesi shfaqen njoftimet. Tashmë ekrani tregon datën dhe orën, ndërsa përdoruesit…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë, të vitit 2011, këngëtarja britanike Adele, arriti në pozitën e parë në top listat në Amerikë, me këngën ‘Someone Like You’. Kjo këngë ishte një hit botëror, duke u renditur në pozitën e parë të top listave muzikore edhe në Australi, Finlandë, Francë, Itali, Poloni e shumë vende të tjera të…