Sot fillon konferenca ‘Rinia dhe Gratë për Paqen’

Sot (4 tetor) fillon konferenca ‘Rinia dhe Gratë për Paqen”, organizuar nga ‘Akademia për Dialog’. Zonja Jasemine Kamberi dhe zonja Katarina Cukoviq (Cuković), nga Misioni i OSBE -së në Kosovë, thonë se qëllimi kryesor i organizimit të këtij forumi është që të mblidhen së bashku 30 gra dhe të rinj, në mënyrë që të zgjerojnë…

“Java Botërore e Hapësirës”, frymëzim për të rinjtë që të përfshihen në sektorin hapësinor

Nga data e sotme, 4 tetor, fillon shënimi i “Javës Botërore të Hapësirës” përgjatë të cilës mbahen qindra aktivitete të sektorit të hapësirës. Për të kuptuar qëllimin dhe rëndësinë e shënimit të kësaj jave, Radio KFOR-i ka intervistuar Kryetarin e Klubit Astronomy Outreach of Kosovo, njëherit profesorin e fizikës dhe astronomisë, z. Mialim Rushiti: “Pjesa…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 4 tetor, të vitit 1975, bendi Pink Floyd, arritën në pozitën e parë të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin e tyre ‘Wish You Were Here’. Në këtë album, ata publikuan një këngë që i kushtohej ish anëtarit të këtij bendi, Syd Barrett. Kënga ‘Shine On You Crazy Diamond’,…