Zëvendësoni mendimet negative me ato pozitive

Bazuar në përvojat e shumë njerëzve dhe në këshillat e vazhdueshme të psikologëve dhe ekspertëve të fushës shpirtërore, hapi i parë për një jetë më të mirë, më të suksesshme dhe më të përmbushur është të menduarit pozitivisht, pasi që këto mendime çojnë në veprime pozitive dhe rrjedhimisht sjellin ndjenja të tilla. Megjithatë, secili prej…

Ujëvarat e Mirushës më të pastra se kurrë, falë aktiviteteve të ‘Kosova Wildlife Care’

Organizata Jo-Qeveritare “Kosova Wildlife Care”, ka filluar së zbatuari iniciativën pozitive për sensibilizimin e masës në mbrojte të natyrës dhe ambientit ku jetojmë, pastrimin e hapësirës për rreth Ujëvarave të Mirushës, ku janë mbledhur plotë 80 thasë mbeturina. Në lidhje me këtë iniciativë për mbrojtjen e natyrës, për Radio KFOR-in, foli Kryetari i OJQ-së, Kosova…

“YARL” organizon “Klasën e teatrit”, një mundësi e mirë për të rinjtë

Edukimi rreth artit dramatik, strategjitë teatrale, lexime skenike, interpretime, karakteristikat e teatrove botërore e vendore dhe teatrit në përgjithësi, për të gjitha këto do të mësohet përmes “Klasës së teatrit”, e cila organizohet nga  “YARL” (Youth Are the Real Leaders). Për të ditur më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi, drejtoreshën ekzekutive të “YARL”,…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Animacionit’

Organizata Ndërkombëtare e Filmave të Animuar, që nga viti 2002, shënon zyrtarisht në çdo 28 tetor ‘Ditën Botërore të Animacionit’, për të nderuar lindjen e animacionit, artit të  imazheve lëvizëse që për herë të parë u projektuan në vitin 1892, në teatrin ‘Optique’, në Paris. Për nder të kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një…