Stop dhunës ndaj grave!

Data e sotme, 25 nëntor, shënon “Ditën Botërore për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave”. Më 25 nëntor, të vitit 1960, ishin motrat Mirabal, të cilat u vranë brutalisht për shkak të identitetit të tyre si gra dhe aktiviste. Krimi i tyre i vetëm, ishte lufta për të drejtat e tyre kundër diktatorit Domenikas, Rafael Trujillo…