Mirjeta Ballanca Kërçeli dhe Advie Durguti, mbi dy dekada pune, në shërbim të misionit paqësorë të KFOR-it

Puna profesionale, përkushtimi dhe dashuria, janë sinonim i punës 23 vjeçare, të dy mysafireve të sotme, përkthyeses, znj. Mirjeta Ballanca Kërçeli dhe zyrtares në zyrën e Burimeve Njerëzore, znj. Advie Durguti, të cilat ishin të ftuara në Radio KFOR, në kuadër të kampanjës së 23 vjetorit të misionit paqeruajtës të KFOR-it, në Kosovë. Gjithë këto…

‘DAM Festival’ fillon nesër

Nesër (24.06.22), fillon festivali tradicional, ‘DAM Festival’ dhe pritet të zgjasë deri me datën 3 korrik. Ky festival, paraqet një ngjarje kulturore që për vite me radhë ka sjellë performanca e koncerte, nga emra eminentë të muzikës klasike. ‘DAM Festival’ kësaj radhe do të nis me performancën e Wiener Kammersymphonie, Liuba Kalmykova – violinë I,…

Inxhinieret Albiona Lalinovci dhe Sidorela Dodaj, shembuj për t’u ndjekur nga gratë e vajzat

Inxhinieria është fushë e gjerë dhe gjithëpërfshirëse, që synon plotësimin e nevojave të njerëzve, përmes aplikimit të metodave dhe teknikave të ndryshme, bazuar në shkencë, teknologji dhe inovacion. Kontributi i grave në inxhinieri, ka histori të gjatë sa vetë fusha. Prandaj, për të njohur kontributin e grave në inxhinieri, data e sotme, 23 qershor, shënon…