Organizohet kamp shumetnik, për restaurimin e Sahat Kullës

Organizata Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosovo), e cila është e përkushtuar për shpëtimin dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore, organizon punëtorinë e radhës ‘Kampi i Restaurimit të Sahat Kullës’,  ku të përzgjedhurit do të punojë në restaurimin e Sahati Kullës në Prishtinës, e ndërtuar në shekullin e XIX-të, me vlera kulturore, historike dhe arkitekturore. Menaxherja…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Demokracisë’

Miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (OKB), sot (15 shtator) shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Demokracisë’, e cila na jep mundësinë të festojmë dhe vlerësojmë shoqërinë tonë demokratike. Qëllimi i shënimit të kësaj dite është promovimi i rolit të demokracisë së hapur midis të gjitha vendeve anëtare të OKB -së dhe të festojë…

Festivali shumetnik “Mirëdita, dobar dan!”, ka hapur thirrje për vullnetarë

Festivali shumetnik “Mirëdita, dobar dan!”, qëllimi i të cilit është inicimi i ndryshimeve për të krijuar një traditë të bashkëpunimit dhe normalizimit të vazhdueshëm të marrëdhënieve mes Beogradit dhe Prishtinës, do të mbahet së shpejti në Prishtinë, andaj edhe ka hapur thirrjen për vullnetarë. Ashtu sikurse viteve të shkuara edhe sivjet festivali në fjalë, do të…

Shenjat që paralajmërojnë kancerin e sistemit limfatik

Datat e sotme 15 shtator, i është ndarë shënimit të “Ditës Botërore të Ndërgjegjësimit për Limfomën” dhe ka për qëllim përhapjen dhe njohjen e fakteve në lidhje me limfomat si dhe mbështetjen dhe fuqizimin e njerëzve të prekur me kancer të sistemit limfatik. Për të kuptuar më shumë për limfomat dhe rëndësinë e shënimit të kësaj…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 15 shtator, të vitit 1998, rock artisti i famshëm Marilyn Manson, lansoi albumin e tij të tretë me radhë të titulluar ‘Mechanical Animals’. Disa nga dyqanet më të mëdha siç janë Target, dhe Walmart në Amerikë, refuzuan ta shesin këtë album pasi që këngëtari në fjalë, shfaqej i zhveshur. – Në këtë datë,…