‘Galeria 17‘ hapësirë e artit, edukimit dhe aktiviteteve kulturore

Organizata jo-qeveritare ‘Shtatëmbëdhjetë’ në Prishtinë, që ndër vite ka organizuar aktivitete të ndryshme kulturore dhe artistike, duke ri funksionalizuar hapësirat publike të pa shfrytëzuara në hapësira për të rinjtë dhe për aktivitete interesante, së fundmi po planifikon të hapë një galeri, që do të jetë hapësirë e artistëve, për të paraqitur botëkuptimet e tyre nëpërmes…

Policia e Kosovës bën thirrje të mos ndizen zjarre që mund të shkaktojnë rrezik të përgjithshëm

Policia e Kosovës po vazhdon të angazhohet në parandalimin dhe shuarjen e zjarreve, duke ofruar asistencë me pajisje policore dhe duke koordinuar aktivitetet me agjenci tjera, në të gjitha rajonet ku janë raportuar vatra zjarri. Në një prononcim dhënë Radio KFOR-it, Policia e Kosovës bën thirrje që të mos ndizen zjarre dhe gjithashtu të raportohen…

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 12 gusht, të vitit 1991, rock bendi Metallica, lansuan albumin e tyre të pestë ‘The Black Album’. Albumi arriti në pozitën e parë në 8 shtete të botës, përfshirë edhe Amerikën dhe grupi arriti shitje të mbi 16 milion kopjeve. – Në këtë datë, të vitit 2006, një nga themeluesit e grupit Destiny’s…